NaslovnaProizvodiPredstavljamo: Aeramax - sertifikovani pročišćivač vazduha za stomatološke ordinacije i zubotehničke laboratorije

Predstavljamo: Aeramax – sertifikovani pročišćivač vazduha za stomatološke ordinacije i zubotehničke laboratorije

- Advertisement -

U prosjeku 90% svog vremena provodimo u zatvorenom, a devet sati svaki dan dijeleći prostore s drugima. Iako obično ne razmišljamo o kvalitetu vazduha u zatvorenom, trebalo bi.

Vazduh koji udišemo u zatvorenom prostoru do pet puta je zagađeniji od spoljašnjeg vazduha, koji je, takođe, zagađen posebno u većim gradovima.

Prostori poput kancelarija, zdravstvenih ustanova, staračkih domova, škola i ostalih javnih prostora su plodno tlo za razmnožavanje bakterija, virusa, prašine i alergena te štetnih hemikalija i neugodnih mirisa.

Foto: ortho-praxis.hr

Respiratorne bolesti – prehlada, grip, alergija i astma – najčešći su razlog posjete doktoru svake godine.

Zdravstvene ustanove su posebno ugrožene ukoliko se ne koristi sistem pročišćavanja vazduha jer u takvim ustanovama količina virusa i bakterija u vazduhu može biti izrazito visoka što povećava mogućnost infekcije i komplikacija posebno kod pacijenata sa hroničnim bolestima.

Nažalost, pandemija izazvana koronavirusom pokazala je ranjivost takvih ustanova koje nerijetko koriste zastarjele ventilacijske sisteme, što omogućava dalje širenje aerosoli.

Za stomatologe, osoblje i pacijente, izvođenje stomatoloških radova i upotreba različitih hemijskih spojeva povećavaju rizik od izloženosti nizu potencijalno štetnih onečišćenja uvazduhu.

Posebno za stomatološko osoblje, ova izloženost štetnim zagađivačima vazduha može biti značajno veća od one kod većine zatvorenih prostora.

Upotreba turbina i opreme za ultrazvučno skaliranje stvara sitne kapljice koje su dovoljno lagane da satima ostanu u vazduhu.

Bakterije i virusi, koji se nalaze u ovim mikro-kapljicama (aerosoli), lako se udišu i predstavljaju potencijalni izvor infekcije.

Brojna istraživanja potvrdila su da je takva transmisija moguća i kod koronavirusa kao i kod drugih virusa koji napadaju respiratorni sistem. Aeramax je certifikovan da uklanja 99,9 % aerosoli sa virusom H1N1 u zatvorenoj prostoriji od 20 m2 nakon 35 min.

Brojna istraživanja pokazuju da stomatolozi i njihovo osoblje imaju više od prosjeka nivo neorganske žive (Hg) u krvi i urinu.

Foto: ortho-praxis.hr

Pare žive mogu se oslobađati stavljanjem i uklanjanjem amalgamskih ispuna, ali zato se korištenjem HEPA H13 i Carbon filtera mogu značajno smanjiti.

Pročišćivač vazduha u stomatološkoj ordinaciji služi i za uklanjanje hlapivih organskih spojeva iz dezinficijensa i neugodnih mirisa kao i održavanje čistog vazduha u čekaonici.

U zubotehničkoj laboratoriji, brušenjem dolazi do raspršivanja sitnih čestica gipsa, keramike, metala, porculana i cirkonijuma u vazduhu, što može imati značajan uticaj na zdravlje i dobrobit vas i vašeg tima.

Tokom toplo-pritisnog postupka dolazi i do emisije štetnih plinova za koje nije dovoljan klasičan ventilacijski sistem.

Osim toga uklanjanje patogenih organizama i ostalih štetnih čestica pomoću pročišćivača vazduha dodatno pridonosi poboljšanju kvaliteta vazduha.

Brojne zubotehničke laboratorije širom svijeta koriste Aeramax pročišćivače kao alat za održavanje kvalitetnog vazduha te je učinak vrlo brzo vidljiv golim okom.

Modeli
AeraMax® Professional sertifikovani pročišćivač vazduha za zdravstvene ustanove i posjeduje sertifikat nezavisnog tijela (Airmid Healthgroup) o učinkovitom uklanjanju 99.9 % virusa gripe H1N1 (virus svinjske gripe) koji ima promjer 0.08 do 0,12 mikrona nakon 35 minuta rada u zatvorenoj prostoriji od 20 m2.

Trenutno niti jedan proizvođač ne posjeduje studije za koronavirus (Covid-19) jer se uzorci koriste za druga istraživanja.

Bitno je napomenuti da Covid 19 ima promjer 0.08 do 0.14 mikrona pa se uglavnom širi kapljično kao i ostali virusi koji napadaju respiratorni sistem. Ostali sertifikati: Allergy UK,ECARF, AHAM, Energy star

Foto: ortho-praxis.hr

Učinkovito uklanja 99,97%, čestica do 0,3 mikrona i 97.8% čestica od 0.1-0.15 microna prema testu IBR laboratorija

Aktivni Carbon filter sa predfilterom – uklanja neugodne mirise i hlapljenje organskih spojeva (VOC) i zadržava velike čestica iz vazduha poput prašine

True HEPA filter – zadržava viruse, bakterije, plijesni i alergene

AeraSafe™ Antimikrobni tretman – ugrađena zaštita rasta virusa, bakterija, plijesni i gljivica na HEPA filteru

PlasmaTrue™ tehnologija – stvara se jonizirajuće polje za sigurno uklanjanje česticaEnviro Smart™ tehnologija – dvostruki laserski senzor stalno očitava kvalitet vazduha, mjeri čestice i automatski podešava pročiščavanje na najviši nivo učinkovitosti

Napomena: sva tri modela dolaze inicijalno sa već ugrađenim carbon filterom i HEPA filterom

Više informacija možete kod distributera “Ortho Praxisa” iz Zagreba putem e-maila: orthopraxishr@gmail.com ili telefonom na broj: +385 (0)91 4545 992

Proizvodi se u Hrvatskoj mogu naručiti direktno od Ortho Praxis d.o.o., a za BiH, Crnu Goru i Srbiju ćemo vas spojiti s našim partnerima.

Cijena je za DX95 318 EUR-a + PDV, 786 EUR za AM PRO III i 1320 EUR + PDV za AM PRO IV

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -