NaslovnaRiječ stomatologaOpasnosti samostalnog izbjeljivanja zuba

Opasnosti samostalnog izbjeljivanja zuba

- Advertisement -

U posljednje vrijeme na internetu, a posebno u promocijama na društvenim mrežama, možemo pronaći mnoga sredstva za izbjeljivanje zuba. Olovke za izbjeljivanje zuba, trakice za bijeljenje, raznorazni neodgovarajući splintovi ..samo su neki od njih. No svi ti kućni tretmani kriju veliku opasnost od oštećenja zuba radi nepravilne upotrebe preparata.

Čak i u brojnim veledrogerijama i apotekama možete kupiti nekakva sredstva koja na ovaj ili onaj način bijele zube. Nama je dužnost da kažemo, da su svi ti proizvodi napravljeni komercijalno i tako da svoju neindividualnost kompenzuju nekom jačinom – jačinom sredstva za bijeljenje unutar samog proizvoda, a vrlo često vode i do krajnje vrste zloupotrebe. Pacijent nema nikakvu kontrolu, odnosno niko mu nije objasnio da li i koliko smije da koristi takvo jedno sredstvo i koliko puta smije da ponavlja.

- Advertisement -
Foto: dentalimplant.rs

Koliko para toliko muzike
U želji da uštede novac ali i dobiju neko veoma reklamirano sredstvo za bijeljenje zuba, pacijenti su vrlo često su dovedeni u zabludu i ne razmišljaju koje se sve opasnosti kriju iza toga, a čiji će rezultat biti oštećenje zuba. Tačno je da, kada se jednom ošteti zubna gleđ, neće doći do regeneracije. Prečestim i preagresivnim bijeljenjem zuba, takođe može doći do izbijanja bijelih mrlja – hiperfluoroze, hipersenzitiviteta zuba, te će pacijenti zauvijek imati problem.

Jedino sigurno izbeljivanje je ono kod stomatologa
Sa druge strane, protokol i tretmani izbjeljivanja zuba kod nas u ordinaciji su cijelo vrijeme kontrolisani od strane striučnjaka – stomatologa. Razlikujemo tzv. kućno beljenje koje uz izradu individualnih splintova ili folija, i upotrebom sertifikovanog gela za izbjeljivanje zuba daje izuzetne rezultate. Kasnije je ponavljanje procesa vrlo lako, samo nabavljanjem nove količine gela za bijeljenje, uz splintove koje ste već ranije dobili.

- Advertisement -
Foto: hollywoodsmile.rs

Najbolji i najbži način za efekat je ordinacijsko izbjeljivanje
Ordinacijsko bijeljenje, obavlja se uz pomoć LED lampe i aplikovanja gela za beljenje. Takođe, daje izuzetne rezultate i to za samo sat vremena. Jako je bitno da da se koriste legalno uveženi proizvodi koji su namijenjeni isključivo za upotrebu u ordinaciji . Na taj način izbjeći ćete sve navedene opasnosti kućnog bijeljenje zuba preparatima s interneta.

Izvor: ordinacija Estetic

Leave a Reply

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -