NaslovnaZanimljivostiKristijano Ronaldo - ulaganje u osmijeh je ulaganje u sebe

Kristijano Ronaldo – ulaganje u osmijeh je ulaganje u sebe

- Advertisement -

Kristijano Ronaldo jedan je od najboljih fudbalera svih vremena, osvajač brojnih naslova i priznanja koji je ostavio dubok trag u svijetu sporta. Ostavio je svoj pečat i u svijetu estetike. Za mnoge on je i ikona stila, ideal ljepote kojem brojni muškarci teže. Ali nije uvijek tako bilo, kako je nizao uspjehe u fudbalskoj karijeri, tako se transformisao i njegov izgled, a pored fino oblikovanog, mišićavog tijela, ono što ga karakteriše je i holivudski osmijeh.

Transformacija Ronaldovog osmijeha zapanjila je svijet, jer u periodu kad je počeo da gradi svjetsku karijeru njegovi zubi nisu bili ravni i bijeli kao što su danas, već nakrivljeni i žuti, a poneki je i nedostajao. Mnogi fudbaleri poput njega dolaze iz siromašnih porodica i nisu mogli sebi da priušte najbolju dentalnu njegu u djetinjstvu, zato često prvi ozbiljniji novac koji zarade ulože u svoj izgled. Jedno istraživanje u Velikoj Britaniji je pokazalo da je preko 75 odsto fudbalera imalo probleme sa oralnim zdravljem, a 45 odsto njih je bilo zabrinuto zbog toga.

Moć estetske stomatologije

Ronaldo je priznao da ga je svojevremeno mučila nesavršenost njegovih zuba, te da je zbog nje kao mlađi bio prilično stidljiv. Nakon što je postao svjetski poznat, slavni fudbaler se odlučio na estetske korekcije kako bi poboljšao izgled svojih zuba. Kada je 2003. kao 18-ogodišnjak stigao u Manchester United nosio je aparatić. Tako je za njega počeo proces koji je podrazumijevao niz stomatoloških tretmana. Zatim je ugradio implante kako bi nadomjestio nedostajuće zube. Uslijedilo je izbjeljivanje zuba, prema navodima britanskih medija uložio je 20 hiljada funti u porculanske ljuskice kako njegov osmijeh ne bi izgubio boju u budućnosti. Stomatološki stručnjaci pretpostavljaju da je prije toga prošao i kroz operaciju desni. Danas je njegov osmijeh pokazatelj moći estetske stomatologije.

foto: RestorativeDentistry

Ulaganje u osmijeh važnije od frizure

Brojni slavni fudbaleri poput Ronalda danas su i modne ikone, koje poklanjaju veliku pažnju onome što će obući, kako će izgledati, kakva će im biti frizura. Primjer portugalskog mađioničara s loptom pokazuje zašto je važnije uložiti u zube nego u savršenu frizuru. Zdravi zubi su ključ kompletnog samopouzdanja. Oni nisu samo estetski faktor, već su važni i za čovjekovo opšte zdravlje. U pitanju je i dugoročna investicija, jer frizura će možda izgledati sjajno par sedmica, a zubi će služiti cijelog života. Bitan je uticaj i na socijalni život, jer lijep osmijeh često otvara vrata u društvenim interakcijama i pomaže da se ostavi dobar prvi utisak.

Kristijano Ronaldo nas podsjeća da je ulaganje u osmijeh ulaganje u sebe. Osmijeh je najljepši aksesoar koji možete nositi, i dok frizura može biti hit ili promašaj, savršen osmijeh je vječna vrednost.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -