NaslovnaZa pacijenteZA PACIJENTE: Izbjeljivanje zuba, metode i cijena

ZA PACIJENTE: Izbjeljivanje zuba, metode i cijena

- Advertisement -

Izbjeljivanje zuba je postupak koji omogućava uklanjanje mrlja i diskoloracija sa površine zuba, pružajući svjetliji i privlačniji osmijeh.

Ova popularna stomatološka procedura omogućava pacijentima da postignu lijep i sjajan osmijeh bez neprijatnosti i uz pristupačne cijene. Osim estetskog aspekta, bijeli osmijeh donosi samopouzdanje i olakšava komunikaciju.

- Advertisement -
Foto: freepik.com

Prednosti lijepog osmijeha

Lijep osmijeh nije samo estetski atribut, već i sredstvo komunikacije. Bijeli zubi privlače pažnju i pružaju samopouzdanje. Sa svjetlijim i sjajnijim osmijehom, lakše ostvarujete verbalnu i neverbalnu komunikaciju, ostavljajući pozitivan utisak na druge.

- Advertisement -

Razlozi za discoloraciju zuba

Starenje i životni faktori mogu uticati na promjenu boje zuba. Iako je oralna higijena važna, priroda nekim osobama nije podarila prirodno bijele zube. Izbjeljivanje zuba postaje opcija za postizanje privlačne boje zuba.

Različite metode izbjeljivanja zuba

Raspon metoda za izbjeljivanje zuba omogućava pacijentima da odaberu onu koja odgovara njihovim potrebama. Lasersko izbjeljivanje zuba, white smile metoda i splint/trej metoda (kućno izbjeljivanje) su popularne opcije.

Lasersko izbjeljivanje zuba

Brza i efikasna procedura koja se završava za pola sata, pružajući trenutne rezultate i osmijeh pun sjaja.

White Smile izbjeljivanje zuba

Bezbjedna i bezbolna metoda koja koristi vodonik peroksid u gelu sa specijalnom UV lampom. Nakon tretmana zubi postaju svjetliji za nekoliko nijansi.

Splint/Trej izbjeljivanje zuba

Proces koji uključuje izradu individualnih kalupa (trej) sa gelom koji pacijenti nose kod kuće tokom noći. Proces traje 7-10 dana.

Cijena izbjeljivanja zuba

Cijena izbjeljivanja zuba varira zavisno o odabranoj metodi. U većini ordinacija, raspon cijena za izbjeljivanje kreće se od 150 do 400 eura.

Foto: freepik.com

Održavanje blistavog osmijeha

Nakon izbjeljivanja, redovna oralna higijena je ključna. Pravilno pranje zuba, korišćenje konca za zube i posjeta stomatologu održava osmijeh svijetlim i zdravim.

Zaključak

Izbjeljivanje zuba je popularan i siguran način za postizanje bijelog i sjajnog osmijeha.

Sa različitim opcijama i profesionalnom podrškom stomatologa, pacijenti mogu postići prekrasan osmijeh koji donosi samopouzdanje i privlačnost.

Osmijehnite se i neka vaš osmijeh govori umjesto vas!

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -