NaslovnaZanimljivostiKöln Kölle, Cologne-Keln

Köln Kölle, Cologne-Keln

- Advertisement -

Možda većina smrtnika kojima bogovi nisu dodijelili, ne baš zahvalnu ulogu da se bave zubikom i vlasnicima istih, vjerovatno ovaj grad i povezuje sa kolonjskom vodom, katedralom.. Možda ponekom od ljudi kojima su bogovi ipak dodijelili ne baš zahvalnu ulogu da se bave zubikom i vlasnicima istih Köln Kölle, Cologne-Keln, zaista i nije želja da bar jednom posjeti isti i to baš kada je IDS . Možda, kada se izgovori rečenica: „Bio sam na IDS-u ! ,, nema više šta tu da se priča, to je argument sa kojim u bilo kakvoj polemici automatski odskočiš, dobiješ na značaju. Možda, je ponekad potrebno i dodati: ,,Znaš koliko puta sam ja bio na sajmu?“ ovdje bi bilo izuzetno glupo da se upita na kom sajmu, naravno da ima samo jedan sajam i on se održava svake druge godine u Kelnu.

Možda u samom pitanju : ,,Ove godine ideš u Keln?,, postoji suštinska podijeljenost na one koji idu i ostale koji ostaju zarobljeni u svojoj svakodnevnici, rutini , a kad tome dodamo eksploziju FB, instagram šarenog cunamija koji nas čeka.. neće biti lako izdržati .. Možda je i moja mačka Cici zato nervozna, vrzma se po labosu. Mjaukanje je ide od intenzivnog ka nesnosnom, pojačala je ishranu, maše brže repom, mislim da i dalje čezne za ćevapima od Lacija mada je on i dalje istrajno ignoriše. Cici zna!! Ovo je ta godina i nije godina zmaja nego godina kada je IDS u Kelnu. Kratki vodič: Kako doći ili desant na Köln, Kölle, Cologne-Keln. Avion, auto, voz … jedino nisam čuo da je neko došao brodom…hmh sjajna ideja za sljedeći put. Dunav via Rajna-Majna sa brodom, 100% ide neki kruzer, beton hala sa savskog pristaništa do Cologne

Avion: Kod varijante avion, posebna pažnja se mora obratiti na ,,jeftine“ letove. Prošli put moja epizoda sa prtljagom i nikad više „Wizz air“, a sa idejom da povoljno sa nama nema dileme uzećemo vam novac i za to što dišete, meni je bila dovoljna dakle nikad više. Auto: U eri Air-ova (wizzair, ryanair) 1500 je zaista impozantan broj kilometara. Zašto? Msm zašto da ne? Sedam dana sam odvojio za IDS to uključuje i put. Da se razumijemo prvi put sam izabrao tu varijantu. Davno nisam išao na tu stranu sa autom, prizori su fenomenalni, moram priznati da mi se za sada svidio taj road fever i osim mnogobrojnih stajanja na pumpu zbog push pause kao i ne zaobilaznog plaćanja Wc od 50-70 centi, ako nisi u žurbi i nemaš tendenciju da obaraš svjetske rekorde u brzoj vožnji, onda je ovo totalno opuštena varijanta I skroz na lagano..
PS: Usput, možda se i „ogrebemo“ za neku free klopu kad svratimo u iznenadnu posjetu kod dragih nam kolega koji žive u mjestima kroz koje prolazimo, bonus level..
Nastaviće se…

Piše: Saša Bulić

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -