NaslovnaEdukacijaTehnodent u subotu organizuje kurs „Digitalna stomatologija“

Tehnodent u subotu organizuje kurs „Digitalna stomatologija“

- Advertisement -

Distributerska kompanija iz Novog Sada Tehnodent u subotu 17. septembra organizovaće predavanje „Digitalna stomatologija“. Predavanje će biti održano u beogradskoj zubotehničkoj laboratoriji MT LAB, saopštili su organizatori.

tehnodent-predavanjeU razgovoru za portal Stomatologija.me, u kompaniji su naveli da je kurs o naprednim CAD/CAM sistemima prvenstveno namijenjen zubnim tehničarima, a predavač će biti Mitar Božić.

Opis predavanja na temi „Digitalna stomatologija“:

  • Cad Cam sistemi, prednosti i benefiti
  • Zašto baš Amann Girrbach
  • Upoznavanje sa sistemom
  • Model menagement
  • Analogno i digitalno
  • Skeniranje Map 400
  • Desing Ceramill Mind
  • Milling Motion 2 & Micro
  • Cad Cam

Tačna adresa predavanja: Zubotehnička Laboratorija MT LAB, ulica Ratka Mitrovića 177, Beograd, dok je vrijeme održavanja predavanja od 10 h do 14 h.

Broj polaznika na predavanju je ograničen.

Osim toga, danas će na istom mjestu biti održan kurs Model Menagment 1 za stomatologe i zubne tehničare.

– Uspeh svake protetske terapije podrazumeva optimalnu komunikaciju između stomatologa i zubnog tehničara. Kako bi se ona ostvarila, potrebno je da stomatolog ima informacije o postupcima koje obavlja zubni tehničar, ali i da zubni tehničar zna koje postupke i materijale koristi stomatolog – saopštili su u Tehnodentu.

U prvom teorijskom dijelu kursa biće prikazani materijali i postupci od uzimanja otisaka i izlivanja radnih modela, preko određivanja međuviličnih odnosa, do individualizacije u artikulatoru. Za radni dio kursa polaznici će pripremiti zasječene radne modele od tvrdog gipsa. Zatim će svaki polaznik samostalno prenijeti modele u artikulator pomoću obraznog luka i transfer stočića u položaju maksimalne interkuspidacije. Slijedi uzimanje protruzijskog i laterotruzijskih registrata te individualizacija artikulatora.

Na kraju slijedi okluzijski protokol i ubrušavanje vertikalne dimenzije u položaju maksimalne interkuspidacije.

– Znanje i veštine usvojene na kursu Model Management 1 doprineće kvalitetnijoj izradi protetskih radova i manjem broju komplikacija zbog nepotrebnog ubrušavanja u svakodnevnom kliničkom radu stomatologa i zubnih tehničara – zaključili su u kompaniji.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -