NaslovnaZanimljivostiŽeli da otkaže svadbu jer joj vjerenik škripi zubima noću

Želi da otkaže svadbu jer joj vjerenik škripi zubima noću

- Advertisement -

Nesnosne navike partnera ponekad mogu da budu kap koja je prelila čašu. Da li ste nekad čuli za raskid zbog bruksizma, odnosno škripanja zubima? Izgleda da je jednoj Amerikanki prekipjelo. Buduća mlada na poznatom forumu Reddit je zatražila savjet da li da otkaže svoje vjenčanje zbog toga što njen vjerenik proizvodi “zvuk škripanja poput krede na tabli”, a odbija da nosi zaštitu za zube noću.


Djevojka koja je kazala da ima 29 godinaje u objavi na Redditu otkrila da sa njenim 25-ogodišnjim vjerenikom živi zajedno već dvije i po godine, te da oboje imaju lošu naviku da škripe zubima noću. Razlika je, međutim, u tome što ona nosi zaštitu svake noći, a on na to ne pristaje.

“Posljednjih bar godinu dana ga molim da nosi zaštitu jer ga čujem kako škripi zubima noću. To je došlo do tačke da me ponekad čak i budi, ali generalno je vrlo neugodan zvuk. Nivo užasa je poput zvuka škripanja noktiju na ploči”, objasnila je ona.

Buduća mlada dodaje da je njen vjerenik, kada je prvi put postao svjestan te navike, počeo da nosi zaštitu, ali bi je ispljunuo u snu.

“To se toliko puta dogodilo da ju je naš pas uhvatio i sažvakao. Zamijenio ju je nekoliko puta, na moj zahtjev, ali je na kraju odustao. Neko vrijeme sam to ignorisala, jer me nije budilo i generalno nisam primjećivala ništa”, napisala je ona.

Ipak, nakon nekoliko mjeseci je ponovo počela da primjećuje problem.

“Od tada beskonično mnogo večeri sam ga budila da stavi zaštitu. Pokušavam na sve moguće načine da ga probudim nježno, ali na kraju ga moram dovoljno jako protresti da bi se probudio i stavio je dok je još napola budan i ljut. Ujutro mu kažem za to, a on kaže da se ne sjeća”, dodaje.


Od tada mu je više puta rekla koliko je uznemirena zbog toga, ali se stvari nisu promijenile i sada je na ivici strpljenja.

“Posljednji put kad sam to spomenula, poludjela sam. Počela sam da vičem i psujem ga, govoreći da to više ne mogu da podnesem. Ne mogu da spavam. Taj zvuk me tjera da poželim da iščupam uši. Te noći je spavao na kauču i rekao da će pokušati češće da nosi zaštitu i izvinio se. Nosio ju je jednu ili dvije noći i sada opet ne nosi”, izjadala se djevojka.
Komentatori na forumu su se uključili, a jedna djevojka je podijelila da je i ona imala slično iskustvo sa svojim vjerenikom.

“Mislim da je možda vrijeme da ozbiljno razgovarate, kao odrasli, o tome što znači buđenje uz zvuk škripanja zuba, neka zna da brineš o njemu i o vašem odnosu i da bi trebalo da oboje dajete doprinos da se stvari riješe, umjesto ignorisanja problema dok nije prekasno, pokažite mu da ste spremni da mu pomognete da pronaže informacije o tome ili da pođete sa njim kod stomatologa ako mu je neugodno da ide sam”, napisala je ona.

Druga osoba je istakla da škripanje zubima zvuči kao vrh ledene sante problema, te da je to nešto na što se buduća mlada zakačila kako bi opravdala svoju želju da odustane od braka.

izvor: People.com

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -