NaslovnaWebinariWebinar: Koji je moj problem sa Endodoncijom i šta je zaista najvažnije...

Webinar: Koji je moj problem sa Endodoncijom i šta je zaista najvažnije u Endodonciji?

- Advertisement -

Stomatologija.me organizuje veliku seriju od devet edukativnih webinara, u saradnji sa stomatološkim komorama iz regiona. Predavači će biti eminentni stručnjaci iz regiona, a prvi u tom nizu je prof. dr Goran Tošić, PhD MSc DDS (25. februar). Tema je “Koji je moj problem sa endodoncijom i šta je zaista najvažnije u endodonciji“.

Endodontska terapije je zaista doživjela dramatične promjene i progres, ali se ipak stiče utisak da veliki broj stomatologa doživljava liječenje kanala kao tihu patnju, kao nešto što se mora, kao dio terapije koji ne mogu dobro da naplate, kao zahvat koji nosi veliki rizik, te se to odražava na definitivni ishod – pacijent, sudbina njegovog zuba!

- Advertisement -

Početak ovog vijeka objelodanio je spoznaju koju savremeni akademski krug odavno zna, da je edukativni sistem kakvog ga poznajemo – mrtav! Sistem koji proizvodi imperfektan proizvod će prije ili kasnije pojesti sam sebe, tako da je veliki broj stomatologa pronašao alternativne puteve kako bi usavršili i unaprijedili svoje vještine i znanja.

Kursevi, webinari, personalna komunikacija, stručne platforme i ostale forme su mjesta gdje se sve više dolazi i odlazi sa novim idejama i informacijama. Moja velika želja i očekivanja od ovog webinara su da sa svojim kolegama zajedno prodiskutujemo o zajedničkim problemima, a moja lična namjera je da zajedno promijenimo zaostale koncepte, ideologiju, i neefikasnu endodontsku strategiju, i da endodonciju prevedemo u dio prakse koja nam donosi zadovoljstvo. Očekujem da poslije ovog webinara dobijem odgovore na sljedeća pitanja

- Advertisement -

Koncept i ideologija:
Da li treba raditi endodontski tretman? Endodontics Rationale
Kada da pošaljem iskusnijem kolegi? Endodontic Case Difficulty Assessment Guidelines
Kada ne treba raditi endodontski tretman?

Dijagnostika:
Da li su moje dijagnoze i klasifikacija oboljenja u skladu sa svjetskim standardima i opšte prihvaćenom terminologijom?

Terapija:
Kako da uvijek dođem do radne dužine i gdje zaista završavam preparaciju kanala? Back to basics

NAPOMENA
Ako se odlučite za predavanje prof. dr Gorana Tošića, koji je dio regionalne serije webinara, cijena je 70 eura, ali kroz naše pakete možete ispratiti cjelokupna predavanja iz udobnosti svog doma i uštedite novac, kao što možete vidjeti na slici.

Komora doktora stomatologije Republike Srpske je odlučila da predavanje prof. dr Gorana Tošića boduje sa jednim bodom.

Broj mjesta je OGRANIČEN! Prijavite se odmah na broj telefona +382 68 851 465 ili putem e-mail: podrska.ms@stomatologija.me

Prijava za webinare

 

Verification

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -