NaslovnaObavještenjaUspješno organizovan simpozijum "Izazovi savremene stomatološke prakse"

Uspješno organizovan simpozijum “Izazovi savremene stomatološke prakse”

- Advertisement -

Udruženje zdravstvenih radnika „Kosovka djevojka“, uspješno je organizovao, 17. i 18. marta, u Novom Pazaru (hotel Vrbak), prvi međunarodni simpozijum pod nazivom „Izazovi savremene stomatološke prakse“.

Simpozijum je bio namijenjen ljekarima, stomatolozima, farmaceutima, medicinskim sestrama i zdravstvenim tehničarima svih profila. Tokom dva dana, učesnici su bili u prilici da slučaju eminetne stručnjake i devet predavanje na razne teme iz svijeta medicine.

“Ovakav jedan simpozijum je bitna stvar za razvoj zdravstvenog sistema Srbije, a pogotovo za grad Novi Pazar iz više razloga. Zdravstveni sistem Srbije je u nekoj priči pripreme za potpunu reformu. Zdravstveni sistem je takav da smo počeli sa pričom renoviranja objekata, opreme, a sistem je još u fazi gdje treba da se radi. Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji, podrazumijeva potpunu promjenu zdravstvenog sistema I organizacioni, prilagođavanje kadrovsko…, tako da taj sistem bude kompatibilan sa standardima koji vladaju u razvijenim zemljama. To će poslužiti i da se naš zdravstveni sistem napravi na pravi načina”, rekao je između ostalog, Dragan Krasić, msksilofacijalni hirurg.

Zadovoljna je bila i predsjednica UG “Kosovka djevojka” Marina Banković.
“Organizator prvog simpozijuma je Udruženje zdravstvenih radnika “Kosovka devojka”. Ovo je prvi ovakav internacionalni skup i za grad Novi Pazar i za naše Udruženje, koje se tokom sedmogodišnjeg rada trudi da u process kontinuirane medicinske edukacije, uključi eminentne predavače, prije svega fakulteta ua Jugoistoičnu Srbiju. Konkretno govorim o Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu I Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici. Udruženje je uspjelo da poveže saradnjuiI uspostavi saradnu sa Univerzitetima, tako da smo edukaciju uključili eminentne predavače i trudimo se da se približimo slušaocima, zato je i Udruženje iz Leskovca došlo u Novi Pazar”.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -