NaslovnaProizvodiPredstavljamo: HERON IOS – intraoralni skener

Predstavljamo: HERON IOS – intraoralni skener

- Advertisement -

Otiskivanje je svakodnevni i nezaobilazan postupak u svakodnevnoj praksi gotovo svih grana stomatologije. 3DISC sa svojim novim Heron IOS intraoralnim skenerom donosi idealno rješenje za sve stomatologe koji žele da poboljšaju rad svoje ordinacije.

Prednosti
Digitalni otisci snimljeni intraoralnim skenerom pokazuju brojne prednosti u poređenju sa konvencionalnim tehnikama otiskivanja otisnim masama. Heron IOS skener dizajniran je kako bi se uklopio u svaku modernu stomatološku praksu. Ergonomičnog izgleda, male težine i praktičnog dizajna, vrlo jednostavan za upotrebu.

Heron IOS je ergonomičan skener koji teži samo 150 grama. Skener posjeduje 3 rotirajuća vrha koja se mogu autoklavirati do 250 puta. Skener posjeduje kompletno otvoren sistem i potpuno integrisan sa svim postojećim laboratorijskim softverima. Potpuna integracija sa sistemima Exocad, Dental Wings i 3shape.

Skraćeno vrijeme otiskivanja
Heron IOS skenira brzo, tačno i precizno, pa se vrijeme samog otiskivanja značajno skraćuje, ali i broj faza rada se smanjuje, što automatski redukuje mogućnost nastanka grešaka. Software koji je veoma intuitivan i lak za upotrebu i koji korisnika vodi korak po korak kroz čitav proces uzimanja otiska.

Pacijentu je neuporedivo ugodnije
Pored ovih pogodnosti, možda i najvažniju predstavlja olakšana komunikacija sa pacijentom i neuporedivo ugodniji postupak za pacijenta (izbjegnuti su mirisi, osjetljivost na okuse, refleks povraćanja i otežano disanje, koji veoma često predstavljaju otežavajući faktor tokom klasičnog otiskivanja).

Ušteda vremena
Osim komfora koji pruža kako pacijentu i kliničaru tako i zubnom tehničaru, te smanjenja utroška vremena, ogromna prednost digitalnog otiskivanja je olakšana komunikacija između ordinacije i zubne tehnike, koja digitalne otiske dobija neposredno nakon uzimanja istih, jer se prenos podataka vrši putem interneta (via transfer ili e-mail), a svi radovi ostaju arhivirani.

Direktno eksportovanje skenova u boji (.ply, .obj) ili .stl.
Servis HeronCloud koji korisniku omogućava da lako i trenutačno pošalje sken/otisak laboratoriji. Potpuno besplatno i bez ikakvih ograničenja.

Ne treba ponavljati cijeli otisak
Inteligentni algoritam intraoralnog skenera omogućava kliničaru, da ukoliko neki detalj na otisku ne zadovoljava zahtjeve, ne mora ponavljati cijeli otisak, već je dovoljno skenirati ponovo samo taj dio. Skener posjeduje opciju kontrole kvaliteta skeniranja koja se bazira na mapi boja.

Isplativost
Odličan učinak u kombinaciji s konkurentnom cijenom omogućuje izuzetno brz povrat ulaganja i uštedu i vremena i novca. Nema dodatnih troškova za licence jer sve softverske nadogradnje su automatske i u potpunosti besplatne – doživotno bez plaćanja licence. Besplatno obnavljanje softvera, updates svaka 3-4 mjeseca. Bez potrebe za kalibracijom u kliničkim uslovima.

Dodatne informacije o proizvodu, cijeni i načinu isporuke, možete dobiti kod distributera, firme “Total Dent” iz Banjaluke. Broj telefona je +387 51 321 700, a e-mail: info@totaldent.ba

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -