NaslovnaObavještenjaSynea Power Edition crveni kolenjak: Idealan za obradu materijala velike čvrstoće

Synea Power Edition crveni kolenjak: Idealan za obradu materijala velike čvrstoće

- Advertisement -

Novi W&H crveni kolenjak specijalno je dizajniran za obradu i uklanjanje keramičkih materijala velike čvrstoće poput cirkonijuma. Synea Power Edition nudi posebno robustan dizajn, dodatni obrtni momenat i stabilnu brzinu uklanjanja, što ga čini idealnim rješenjem za veoma zahtijevne radove kao što su uklanjanje krunica i mostova.


Keramički materijali poput cirkonijuma sve više se koriste u restorativnoj stomatologiji. Međutim, uklanjanje cirkonijumske restauracije sa konvencionalnim kolenjacima je uvijek izazovna i dugotrajna procedura. Ti pokušaji često rezultiraju oštećenjima svrdla i odlaganjima tretmana, što može biti frustrirajuće i za stomatologe i za pacijente.

Sa novim kolenjakom Synea Power Edition, W&H pruža vrhunsko rješenje i savršen dodatak već postojećim crvenim kolenjacima u dentalnoj praksi.

“U pitanju je crveni kolenjak za uklanjanje krunica i mostova koja takođe štiti već postojeće nasadne instrumente”, kazao je njemački stomatolog dr Florijan Krekel, dok je njegova koleginica Romana Krapf novi Synea Power Edition opisala kao “The Jeep među kolenjacima – robusan, pouzdan i manje podložan čestim popravkama”.


Zahvaljujući modifikovanom prenosnom odnosu, ekstra snažni Synea Power Edition crveni kolenjaci nude optimalnu brzinu svrdla i dodatni obrtni momenat potreban za obradu materijala velike čvrstoće.

Njihov kapacitet da efikasnije uklone strukturu zuba sprečava veliko trošenje svrdla, ali i umanjuje rizik od termičkog oštećenja zuba.

Još jedan važan faktor je novorazvijeni ekstra stabilni sistem pritezanja. Sa povećanjem od 20 odsto sile stezanja, ovaj inovativni sistem je kao skrojen za dodatke od veoma čvrstih materijala.

“Oduševljen sam sistemom stezanja, koji unapređuje tok rada kad je u pitanju zamjena svrdla”, izjavio je dr Klaus Kolpaintner.

Novo dugme za pritisak takođe je dizajnirano da olakša zamjenu svrdla, a sa ergonomičnim dizajnom glave za bolje vođenje svrdla i višemlaznim sprejom sa visokim protokom vode za optimalno hlađenje mjesta tretmana, impresivni Synea Power Edition crveni kolenjaci predstavljaju ubjedljiv i pouzdan cjelokupan paket.

Više informacija o proizvodu i načinu isporuke možete dobiti kod distributera u Crnoj Gori (Tehno Dental), BiH (Denta De), Srbiji ( Commex, Neodent, Ortodent), Sloveniji (Interdent, Prodent, Korum) i Hrvatskoj (Novodent, Unidental).

W&H je jedna od vodećih kompanija u proizvodnji dentalne opreme, a inovacije i pouzdanost glavne su odlike njenih proizvoda. Kompanija koja postoji još od 1890. može se pohvaliti bogatim iskustvom koje oplemenjuje njene proizvode vrhunskim kvalitetom i savremenošću, a W&H pozicionira na čelo razvoja, uvijek zagledanu u budućnost koju svakodnevno dizajnira.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -