Naslovna Obavještenja Pojedini stomatolozi u Beogradu uveli "korona-taksu"

Pojedini stomatolozi u Beogradu uveli “korona-taksu”

Pojedine stomatološke ordinacije u Beogradu uvele su dodatnu taksu, a među stavkama su navele tu da će dodatna mikrobiološka zaštita biti naplaćena 1800 dinara.

Mnoge industrije traže način da krizu sa koronavirusom što lakše prevaziđu. Neke od novih mera i njih pogađaju što se posledično preliva na novčanik potrašača. Ni stomatolozi nisu izuzetak.

Prof. dr Vitomir Konstantinović (Foto: sudel.org.rs)

“Imaju pravo da pokušaju da nadokande svoje troškove, ali ne mogu to da urade na način da uvedu neku taksu. Svaka ordinacija može da povećaju svoje cijene, ali nemaju pravo da uvedu taksu. Taksa ne postoji u nomenklaturi stomatoloških usluga. To ne postoji, nemoguće je i protivzakonito“, objasnio je prof. dr Vitomir Konstantinović, predsjednik Stomatološke komore Srbije.

Dodatna taksa na usluge stomatologa, nije novina. U Švajcarskoj je uvedena korona taksa, što je naišlo na negodovanje udruženja za zaštittu potrošača.

Za sada ni Ministarstvo zdravlja ni Stomatološka komora Srbije, nemaju namjeru da uvedu nešto tako.

Izvor: TV Prva

- Advertisment -

POPULARNO

Loše navike sa kojima bi trebalo da prestanete radi zdravijih zuba

Stomatolozi često primaju pacijente sa istrošenim zubima, povredama zuba, karijesima, pukotinama zuba i bolesnim desnima. U nekim slučajevima,...

Kako pandemija SARS-CoV-2 utiče na penzionisanje u stomatologiji?

Kada se počela primjenjivati široka obustava rada radi suzbijanja pandemije SARS-CoV-2, broj nezaposlenih u mnogim zemljama se brzo povećavao.

Sve što trebate znati prije ugradnje zubnih implantata

Zubni implantati su titanijumske nadoknade koji se ugrađuju u viličnu kost, kako bi zamijenili korijene zuba koji nedostaju.

Webinar: “Soft-Tissue Reconstruction at Implant Site”

Geistlich Webinar World Tour 2020 nastavlja se 25. avgusta. Nova tema je „Soft-Tissue Reconstruction at Implant Site”, a...
- Advertisment -