NaslovnaZanimljivostiPlatili 20 hiljada dolara kako bi Ben Aflek imao nove zube za...

Platili 20 hiljada dolara kako bi Ben Aflek imao nove zube za ulogu

- Advertisement -

Glumci često moraju proći kroz fizičke pripreme za svoje uloge. To može značiti vježbanje ili promjenu frizure. Za Bena Afleka u filmu “Armageddon” bili su to novi zubi, na zahtjev reditelja Majkla Beja.


Sem Bej objašnjava što se dogodilo u jednom od komentara filma na Criterion izdanju. Prema The Ringeru, Aflek je izgledao dobro, ali njegovi zubi nisu, i nešto se moralo promijeniti.

“Platili smo 20 hiljada dolara kako bi imao novi set biserno bijelih zuba, Benu će neće svidjeti ova priča… Uvijek sam volio kadrove odozde, koji dolaze ravno ispod brade i čine te malo herojskim, a on je imao te dječje zube”, započeo je priču Bej. Hitno je bilo potrebno rješenje.

“Dakle, rekao sam Džeriju Brukhejmeru, ‘Bože, on ima ove dječje zube, Džeri, ne znam što da radimo!'”, prisjeća se Bej. “Džeri je već imao iskustvo sa jednom velikom holivudskom zvijezdom kojoj su zamijenjeni zubi, pa je rekao, ‘Učinili smo to njemu, zašto ne bismo i Benu?” Dakle, moj stomatolog je nedjelju dana imao Bena u svojoj stolici, osam sati dnevno.”

The Ringer je uporedio Afleka u filmovima “Armageddon” i “Dazed and Confused”, i da, lako se može primjetiti rad na njegovim zubima. Je li to bilo potrebno za kadrove koje je Bej želio da postigne? O tome se može raspravljati, ali to je druga priča.

Aflekov vlastiti komentar na tom Criterion izdanju postao legendaran. On je kritikovao svoj film, gotovo sve njegove aspekte, od sopstvene glume, preko Bejove režije, ostalih članova glumačke ekipe do scenarija. Navodi kako je dovodio u pitane čitav koncept priče – skupina ljudi koji se bave bušenjem nafte poslata je u svemir da zaustavi asteroid koji leti prema Zemlj – ali Bej to jednostavno nije prihvatio.

“Armageddon”, u kojem glume i Brus Vilis, Stiv Bušemi i Liv Tajler, je na kraju bio ogroman uspjeh za sve uključene, a možemo samo zamisliti kako bi propao da nije bilo Aflekovih novih biserno bijelih zuba.

Izvor: The Digital Fix

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -