NaslovnaZanimljivostiDa li je Džoni Dep uništio svoje zube zbog uloge?

Da li je Džoni Dep uništio svoje zube zbog uloge?

- Advertisement -

Holivudska zvijezda Džoni Dep u posljednje vrijeme bio je u žiži interesovanja više zbog stvari koje se ne tiču njegovih glumačkih sposobnosti. Njegov buran odnos sa Ember Herd i njihove pravne bitke dominirale su medijskim naslovima. Sad u svojim 60-im zvijezda franšize “Pirati sa Kariba” je u fazi oporavka karijere, a od ljetos promoviše svoj prvi film nakon famoznog suđenja “Jeanne du Barry”. Ipak, ono što je privuklo najveću pažnju fanova nije njegov povratak na veliko platno, već neobična dilema – da li je on namjerno uništio svoje zube kako bi otjelotvorio kultnog kapetana Džeka Sparoua?


Pojavljivanje glumca na festivalima tokom ljeta bio je povod za slavlje za njegovu fan bazu, ali se uzbuđenje pretvorilo u zabrinutost kad su izašle prve fotografije sa crvenih tepiha i otkrile da zubi slavnog glumca izgledaju kao da su doživjeli diskoloraciju i kao da propadaju. Fanovi su počeli da teoretišu da li je namjerno uništio svoj osmijeh ili drugačije objašnjenje stoji iza ovih promjena.


Espreso i cigarilosi su krivi

Kapetan Džek Sparou je poznat po svom razbarušenom izgledu, pa i po unikatnim zubnim nesavršenostima, ali holivudska zvijezda nije namjerno uništila svoje zube.

Dr Apa, stomatolog zaslužan za osmijeh brojnih poznatih ličnosti kao što su Sajmon Kauel i Kendal Džener, objasnio je da Depovi zubi tako izgledaju zbog nakupljenog plaka koji vjerovatno nije očišćen godinama. Apa vjeruje da je Depova ljubav prema espreso kafi i cigarilosima krivac za to.

Poznati stomatolog preporučio je slavnom umjetniku da ode na profesionalno čišćenje zuba, te da nakon toga postavi vinire. Njegove savjete Dep vjerovatno neće poslušati.

Glumac poznat po filmovima kao što su “Bijeli prah” i “Paranoja u Las Vegasu” hvalio se nesavršenostima svojih zuba još prije nego što se prvi put pojavio u roli voljenog pirata.

Imam gomilu karijesa. Prije osam godina sam počeo da radim na kanalu korijena i još nisam to završio. Izgleda kao buđavi patrljak. Ali meni se to sviđa. To je kao kad Indijanci prave perle, oni uvijek ostave neke nesavršenosti. Ja sam ponosan na njih. Kad vidim ljude sa savršenim zubima, to me izluđuje, radije bih progutao krpelja, nego imao takve zube”, izjavio je on za Premier Magazine 1995.

Stavio krunice da bi ličio na rok zvijezdu

Šta je još izazvalo primjetne promjene kod Depovih zuba? Odgovor se može kriti u opsežnoj šminki i dentalnim radovima koji su bili potrebni kako bi se u kapetana Džeka Speroua udahnuo život.

Kako bi otjelotvorio famoznog ljubitelja ruma, Dep je inspiraciju pronašao u estetici rok zvijezda kao što je gitarista Kit Ričards. Prije nego što je počelo snimanje, holivudski glumac je iznenadio producenta Džerija Brukhajmera i producente iz Diznija kad je otkrio svoje planove. On je u intervjuu za LA Times 2003. otkrio svoju odluku da unaprijedi lik kapetana Džeka Speroua tako što će uraditi posebne krunice na svim prednjim zubima. Njegovim planom međutim producenti nisu bili baš oduševljeni, pa je neke od krunica uklonio, ali je sa samopouzdanjem branio svoj stav.

“Džeriju je bilo malo neprijatno, a ljudi iz Diznija nisu bili baš entuzijastični. Ipak, ja sam im rekao da je to moj izbor i da oni znaju moje djelo, pa je na njima da odluče da li će mi pružiti povjerenje ili će me šutnuti”, izjavio je glumac.

“Fotografije Depa me inspirišu da perem zube”

Dizni je odlučio da mu vjeruje i franšiza danas slavi 20. uspješnu godišnjicu. Depova posvećenost autentičnosti i prihvatanje nesavršenosti definitivno su uticali na promjene kod njegovih zuba i uspostavili novi nivo realizma. Ipak, ako niste holivudski glumac, preporučujemo vam da ne doživljavate kvarne zube kao svoju osobenost, nju pronađite u nečemu drugom, a svoje oralno zdravlje nemojte zanemarivati.

Mnogi koji su vidjeli Depove zube posljednjih mjeseci nisu baš bili oduševljeni njegovom autentičnošću.

“Veoma, veoma sam inspirisan da perem zube, čistim ih koncem i koristim čistač jezika svaki put kad vidim fotografiju Džonija Depa iz Kana”, stoji u jednom komentaru na internetu.

Na našem portalu možete čitati i o primjerima slavnih kojima je bilo važno da prvi veći novac koji su zaradili ulože u svoj osmijeh, a zašto ne biste smjeli da ignorišete svoje oralno zdravlje pročitajte ovdje.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -