fbpx
NaslovnaRiječ stomatologaOd čega se sastoji zubni implantat?

Od čega se sastoji zubni implantat?

Gubitak jednog ili više zuba za većinu ljudi je stresan događaj. Izgubljeni zub bi trebalo što prije nadomjestiti iz zdravstvenih, ali i estetskih razloga. A ništa ne zamjenjuje pravi zub bolje od zubnog implantata.

Puno je prednosti zubnih implantata, a najbitnija je da nam implantati omogućuju trajno i funkcionalno rješenje koje zamjenjuje zub iznad i ispod linije desni. To sprječava gubitak kostiju u vilici, a istovremeno pruža pouzdanu trajnost.

Foto: dentalofficetina.com
- Advertisement -

Većina implantata funkcioniše na sličnom principu i imaju tri slične komponente:
*Tijelo implantata
*Suprastruktura (npr. abutment)
*Keramička krunica ( ili most)

Tijelo implantata izrađeno je od titana. Ovaj jedinstveni metal je biokompatibilan, lagan i tijelo ga lako prihvata. Tokom nekoliko mjeseci implantat će se stopiti s okolnim koštanim tkivom u procesu poznatom kao “osteointegracija”. Tijelo implantata izgleda kao mali vijak i cilindričnog je oblika što omogućuje lakšu ugradnju u kost.

Suprastruktura je mali spojni dio implantata koji leži na vrhu implantata odmah na liniji desni. Ponekad se postavlja istovremeno s implantatom, a u drugim slučajevima postavlja se nakon što se implantat spoji s vilicom kosti. Cilj suprastrukturnog dijela je da pričvrsti keramičku krunicu na implantat i trajno ju učvršćuje na mjestu. Keramička krunica ili most je završni dio nadomještanja vašeg zuba.

Foto: dentalofficetina.com

Ako vam nedostaje samo jedan zub, potrebna vam je samo jedna zubna krunica da biste upotpunili svoj osmijeh. Nedostatak više zuba može se popuniti mostom koji leži na više implantata. Ovaj dio zubnog implantata izrađuje se po mjeri i u većini slučajeva izgleda i ponaša se poput prirodnog zuba.

Zahvaljujući čvrstim temeljima koje pružaju implantat i suprastruktura, nikada nećete morati da brinete hoće li zub otpasti, skliznuti ili pomaknuti se s mjesta dok obavljate svakodnevne aktivnosti. U našoj stomatološkoj ordinaciji uspješno ugrađujemo zubne implantate dugi niz godina. Implantate koje koristimo izrađuju renomirani proizvođači MIS i Straumann koji decenijama razvijaju i proizvode napredne proizvode i inovativna rješenja s ciljem pojednostavljenja stomatologije implantata.

Izvor: dentalofficetina

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -