fbpx
NaslovnaIntervjuKada su krunice svjetlije od nijansi prirodnih zuba

Kada su krunice svjetlije od nijansi prirodnih zuba

- Advertisement -

Kada se suočavamo sa nekom neprijatnom situacijom, važno je da imamo nekoga na koga se možemo osloniti i ko će nam pružiti podršku.

Zbog toga smo uvek tu da vam pomognemo sa bilo kojim pitanjem ili nedoumicom koju imate u vezi sa vašim stomatološkim problemima.

Jedan od naših čitalaca se nedavno obratio sa pitanjem koje se tiče izgleda njegovih zuba nakon postavljanja krunica. Zato smo kontaktirali stomatološku ordinaciju Pejić, koja je naš partner i uvek sa osmehom na licu izlazi u susret svojim pacijentima.

Dr Stojan Pejić

Pacijent je postavio sledeće pitanje: “Pozdrav, trebam mali savjet. Prije nekoliko dana mi je stomatolog postavio navlake (krunice) na dva prednja zuba, ali su krunice dosta svjetlije od nijanse mojih zuba i primjetno su svjetliji. Postoji li način da se te krunice nekako potamne? Kada sam pitao stomatologa zašto su krunice dosta svjetlije, rekao mi je da će vremenom da potamne. Je li to istina i ako nije, postoji li neki drugi način za potamnjivanje krunica? Hvala unaprijed”.

Naš saradnik iz stomatološke ordinacije Pejić – Banja Luka – dr Stojan Pejić objašnjava da je čest problem pri izradi krunica upravo određivanje boje koja će se što bolje uklopiti sa ostatkom zubnog niza. Međutim, zbog životnih navika i genetike, često se dešava da nisu svi zubi iste boje, već su u svjetlijim ili tamnijim nijansama, što može dovesti do toga da se veštačka nadoknada izdvaja od ostatka zubnog niza.

U slučaju našeg pacijenta, nažalost, krunice su primjetno svjetlije od njegovih prirodnih zuba, što može biti estetski neprihvatljivo. Iako je istina da krunice vremenom mogu da potamne, nije sigurno da će se to uopšte desiti.
Stoga, dr Stojan Pejić je predložio dvije opcije za rješavanje ovog problema.

Prva opcija je profesionalno izbjeljivanje ostalih zuba kako bi se uskladile boje sa krunama ili barem približile nijanse, kako ne bi bila toliko očita razlika.

Druga opcija je izrada novih kruna, ovaj put uz nekoliko proba nijansi prije nego što se krene sa definitivnom izradom.

Na kraju krajeva, stručni tim ove ordinacije ističe da estetika igra ključnu ulogu u održavanju zdravog osmeha. Jer, ko želi da se oseća nesigurno zbog izgleda svojih zuba?

Stoga, ukoliko vam je potrebna bilo kakva pomoć ili savet vezan za vaše zdravlje i izgled zuba, možete se obratiti stomatološkoj ordinaciji Pejić u Banja Luci. Oni će se pobrinuti da vam pruže najbolju moguću uslugu i riješe sve vaše stomatološke probleme.

Nemojte se ustručavati da pišete portalu Stomatologija.me na Instragram profilu, jer smo tu da vam pomognemo i da zajedno riješimo sve vaše brige uz pomoć stomatoloških ordinacija sa portala.

Takođe, dostupni smo na broj telefona +382 68 851 465 ili nam pišite na E-mail adresu podrska.ms@stomatologija.me

Sve je lakše, uz portal Stomatologija.me, zar ne?

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -