fbpx
NaslovnaEdukacijaSimpozijum: Izazovi savremene stomatološke prakse

Simpozijum: Izazovi savremene stomatološke prakse

- Advertisement -

Udruženje zdravstvenih radnika „Kosovka djevojka“, organizuje u petak i subotu (17. i 18. mart) prvi međunarodni simpozijum pod nazivom „Izazovi savremene stomatološke prakse“ (Novi Pazar, hotel Vrbak).

Namijenjen je za ljekare, stomatologe, farmaceute, medicinske sestre i zdravstvene tehničare svih profila. Broj učesnika, je 500, a broj bodova: 10 (predavač po pozivu), 9 (usmene porezentacije), 7 (poster prezentacije), 6 (pasivno učešće). U okviru simpozijuma, eminentni stručnjaci će govoriti o svojim iskustvima i izazovima u svakomdnevnom stomatološkom radu.

U petak su na programu predsimpozijumske aktivnosti, odnosno stručni sastanci prve kategorije. U sklopu toga će biti održana i dva predavanja. Od 15. do 17. sati, prof. dr Predrag Kovačević će pričati na temu „Maligni tumori kože lica – hirurško liječenje“. Od 17.15 do 19.15 sati, predavač će biti prof. dr Ana Pejčić, a tema je „Neželjeni efekti lijekova i njihov uticaj na stanje usne duplje“.

U subotu, registracija učesnika je od 8.30 do 9.30 sati. Poslije ceremonije svečanog otvaranja, kreću i predavanja. Prof. dr Goran Jovanović će prvi imati predavanje, a tema je „Implantološka problematika posteriorne maksile“. „Značaj rane detekcije oralnih malignona“ je ono o čemu će učesnicima pričati prof. dr Dragan Krasić.

Prof. dr Mirjana Janošević govoriti o „Kamuflažnoj terapiji malokluzija III klase“. „Primjena niskoenergetskih lasera u terapiji oralnih oboljenja“ je tema koju će bliže pojasniti prof. dr Ljiljana Kesić. „Halitoza – multidisciplinarni stomatološki menadžment“ je tema koju će detaljnije obraditi i učesnicima predstaviti prof. dr Snežana Peševska.

Poslije pauze i usmenih prezentacija, nastavlja se serija predavanja. „Urgentna stanja u parodontologiji“ je ono o čemu će pričati prof. dr Radmila Obradović. „Mogući mehanizmi povezanosti parodontalne i koronarne bolesti“ je ono o čemu će pričati doc. dr Sonja Mindova. Prof. dr Marina Eftimovska i prof. dr Milena Kostić će zatvoriti simpozijum. Teme su „Regenerativna terapija – nova era u stomatologiji“ i „Metalokeramičke ili keramičke nadoknade – kad, gdje i kako“. Poslije toga slijede diskusija, poster prezentacije, evaluacija simpozijuma, proglašenje najboljih prezentacija, podjela sertifikata i svečana večera.

Tokom simpozijuma biće održana i protetska radionica – Konvencionalno cementiranje. Prezenteri će biti stručni saradnici firme GC Europe N. V. – Đođe Savić i Ivan Ikonov. Radionica će biti održana u petak od 11 do 15.30 sati. Ulaz će biti besplatan za učesnike simpozijuma.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -