NaslovnaZanimljivostiOsmijehom do neprepoznatljivosti: Fanovi zabrinuti zbog zuba Britni Spirs

Osmijehom do neprepoznatljivosti: Fanovi zabrinuti zbog zuba Britni Spirs

- Advertisement -

Osmijeh je naša lična karta, on često značajno utiče na to kako nas drugi vide, ali i kako mi sami sebe vidimo. Sa dostignućima današnje estetske stomatologije osmijeh može se promijeniti do neprepoznatljivosti. Toliko da neko drugi može pomisliti da to niste vi. Odličan primjer za to je američka pop zvijezda Britni Spirs.


Pjevačica koja je 90-ih kao tinejdž pop senzacija ostvarila svjetsku slavu i od tada zauzela važno mjesto u istoriji pop muzike svojim hitovima i energičnim plesnim pokretima, ima lojalne fanove koji je prate godinama kroz sve životne izazove koje je prošla, od razvoda braka, problema sa mentalnim zdravljem do pravnih bitki sa porodicom. Oni znaju svaki detalj o njoj, a jedan im je toliko privukao pažnju da su se zabrinuli.

Britni od starta karijere plijeni pažnju svojim blistavim osmijehom koji uvijek osvjetljava mjesto gdje se ona pojavi. Ali sad je taj osmijeh postao fokus neobičnih teorija, jer su fanovi primjetili da nešto nije u redu. Između njenih zuba počeli su da se pojavljuju prostori koji prije nisu bili primjetni, zbog čega su neki počeli da tvrde da na to na fotografijama uopšte nije Britni, nego njena dvojnica.

Bizarne teorije zavjera vezane za poznate ličnosti nisu ništa novo, ali za ovu teoriju postoje i dokazi. Britni često na društvenim mrežama objavljuje selfije, a na najnovijim su fanovi primjetili četiri praznine između zuba koje ranije nisu bile prisutne.



Najlogičnije objašnjenje ipak je dao Kevin Sends, stomatolog koji je zaslužan za osmijeh mnogih zvijezda, pa i pop pjevačice. On je ranije objavio fotografiju sa Britni uz koju je napisao da joj je radio kompozitne fasete za zube.

Fasete su tip nadogradnje koja se postavlja samo sa prednje strane zuba, za razliku od krunica koje obavijaju cijeli zub. Krunice se takođe mogu postavljati na implante, dok se fasete postavljaju samo na prirodne zube. Fasete se najčešće koriste u situacijama kad su zubi na broju i zdravi su, ali su neugledni jer su požutjeli, okrnjeni ili su nejednake visine. Prednost kompozitnih faseta je što su jeftine, ali je nedostatak to što kompozitna smola nije ni približno jaka kao prirodni zub, pa je veća vjerovatnoća da se može okrhnuti ili odlomiti. The List piše da Britni najvjerovatnije nije vodila računa o svojim zubima i zato su došli u takvo stanje nakon procedure.

U svakom slučaju, ova priča još jednom je pokazala koliko je osmijeh važan. Ako želite da promijenite svoj osmijeh i tako poboljšate svoje samopouzdanje i prvi utisak koji ostavljate, na našem portalu možete pronaći spisak ordinacija u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji koje preporučujemo.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -