NaslovnaSavjetiOsam savjeta za blistaviji osmijeh

Osam savjeta za blistaviji osmijeh

- Advertisement -

Zapanjujuće blistav osmijeh nije samo iz estetskog ugla lijepo vidjeti, već doprinosi i jačanju samopouzdanja. Ne mora biti skupo i komplikovano postići ga. Kombinacijom profesionalne njege i kućnih navika, možete imati osmijeh koji zrači. Nagrađivani britanski stomatolog Radž Džunedža podijelio je osam savjeta kako blistavijih zuba.


Svakodnevna oralna higijena

Temelj brige o zubima je dosljedno pranje zuba i čišćenje četkicom. Perite zube najmanje dva puta dnevno koristeći fluoridnu pastu za zube i četkicu sa mekim čekinjama. Koncem se oslobodite plaka i ostataka hrane između zuba i tako ćete zaustaviti njihovo tamnjenje i poboljšati oralno zdravlje. Preporučuje se i da redovno posjećujete stomatologa kako bi profesionalno očistili zube s vremena na vrijeme.

Pasta za izbjeljivanje zuba

Pasta za izbjeljivanje zuba napravljena je od blagih abraziva koji pomažu da se površinske mrlje uklone sa zuba. Koristite one koje preporučuju stomatolozi kao dodatak profesionalnom izbjeljivanju zuba.

Izbjegavajte hranu koja ostavlja mrlje na zubima

Određene vrste hrane i pića ostavljaju mrlje na zubima koje se teže skidaju. Kafa, čajevi, crveno vino, razne bobice i sosevi tamne boje su među osumnjičenima. Ne morate da potpuno odustanete od njih, ali će pomoći ako ih konzumirate umjereno i ispirate zube nakon toga.

Profesionalno izbjeljivanje zuba

Za brže i drastičnije rezulate razmislite o profesionalnom izbjeljivanju zuba. Tretmani u ordinacijama podrazumijevaju korišćenje jačih agensa za izbjeljivanje i naprednih tehnika koje mogu da ispostave značajne rezultate u kratkom vremenskom preiodu. Konsultujte se sa stomatologom kako biste utvrdili koja je najbolja opcija za ono što vam je potrebno.

Foto: smiledmd.com
Foto: smiledmd.com



Kućna sredstva za izbjeljivanje

Oprema za izbjeljivanje koju preporuči vaš stomatolog, poput recimo gela za izbjeljivanje, omogućava vam da udobnosti svog doma radite na izbjeljivanju tempom koji vam odgovara i postepeno stižete do rezultata.

Izbjegavajte duvanske proizvode

Duvan je među glavnim krivcima za tamnjenje zuba. Ne samo da doprinosi gubitku njihovog sjaja, već je i ozbiljna prijetnja po oralno zdravlje. Ako prestanete da pušite boja vaših zuba će se poboljšati, kao i vaše oralno i cjelokupno blagostanje.

Ograničite hranu koja sadrži kiselinu

Česta konzumacija hrane i pića koje sadrži kiselinu može da oslabi zubnu gleđ i učini da zubi budu podložniji tamnjenju. Citrusno voće i sokove koji nastaju od njega trebalo bi konzumirati u ograničenoj mjeri.

Redovne posjete stomatologu

Profesionalno čišćenje zuba je od suštinske važnosti kako biste uklonili tvrdokorne mrlje i naslage koje su se nakupile, a koje redovnim pranjem zuba ne možete da uklonite. Redovne posjete omogućiće vašem stomatologu da nadzire vaše oralno zdravlje i savjetima vam pomogne da održite blistavost vaših zuba.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -