NaslovnaObavještenjaNe upuštajte se u ovu avanturu - Vadi zube za tri piva...

Ne upuštajte se u ovu avanturu – Vadi zube za tri piva i špricer: Iščupao čovjeku zub majstorskim kliještima

- Advertisement -

U Srbiji još uvijek je vrlo čest slučaj da ljudi sami sebi vade zube, ili im to radi neko ko nije stručan. Tako se pojavio i snimak vađenja zuba kliještima za odvrtanje šrafova, a kako kaže autor snimka sve to za “350 dinara”.

Na snimku se vidi “pacijent” koji sjedi pored dvije flaše piva i “doktoru” pokazuje koji zub bi trebalo da izvadi. Iako se čini da se u nekom momentu dvoumi da li da pristane na ovaj “zahvat”, samozvani stomatolog ga ubjeđuje riječima:
“Hoćeš da te boli noćas? Hoćeš da te boli noćas”, nakon čega čovjek popušta.
A onda “doktor” kliještima “papagajkama” hvata zub i naglim pokretom druge ruke čupa ga iz korijena.

Foto: freepik.com

“Jel te boljelo? Jel te boljelo”, viče slavodobitno dok mu “pacijent” pruža ruku u znak priznanja za “dobar rad”.
“Za 350 dinara… tri piva, špricer”, objašnjava autor snimka kolika je cijena ovog vađenja zuba.

Ovaj snimak je preplavio društvene mreže. Međutim, nikako ne radite ovako nešto. Ukoliko vas zub boli, obratite se stomatologu, jer samo on može da vam riješi problem. Ulazak u avanturu da vam neko vadi zub kombinirkama ili drugim vrstama majstorskih kliješta, može biti izuzetno opasno.

Kliješta nisu sterilna, mjesto gdje se zub vadi nije higijenski predviđeno za bilo koju krvavu intervenciju, prepuno je je mikroorganizama koji mogu lako dospjeti u organizam čovjeka i izazvati ozbiljnu infekciju… Moguće je da dođe do krvarenja… Zato ako vas zub zaboli, pravac stomatološka ordinacija.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -