NaslovnaEdukacijaKursevi: Ugradnja mini implantata u funkciji retencije i stabilizacije totalne proteze i...

Kursevi: Ugradnja mini implantata u funkciji retencije i stabilizacije totalne proteze i Mobilna protetika – realnost stomatološke svakodnevnice

- Advertisement -

Dental City Edukativni Centar kreće u novu sezonu edukativnih skupova.

Prvi su na programu 21. oktobra od 10 sati.

Teme su „Ugradnja mini implantata u funkciji retencije i stabilizacije totalne proteze“ i „Mobilna protetika – realnost stomatološke svakodnevnice“.

Predavači će biti dr spec. Kristian Gerga i dr. spec. Dražen Kuprešanin.

“Suština mini implantata nije da zamijene konvencionalne implantate već se sa njima upotpuni spektar indikacija za implantološku terapiju… Mini implantati se primjenjuju u onim slučajevima kada širina preostale kosti ne dozvoljava ugradnju standardnih implantata! Za razliku od standardnih implantata na kojima postoji daleko veći izbor krajnjih protetskih rješenja, mini implantati služe isključivo za pridržavanje totalnih proteza! Limitirana indikacija ovih implantata doprinjela je činjenici da oni budu jeftinije rješenje u ovim situacijama od istog rada na konvencionalnim implantatima”, objasnio je nedavno spec. dr Gerga za naš portal.

“Učesnici će biti u prilici da prođu teoretski dio gdje ćemo se podsjetiti osnovnih načela u izradi totalnih proteza od anatomskih faktora, određivanja međuviličnih odnosa, otisaka tj. detaljan prolazak kroz sve faze izrade totalnih proteza. Biće riječi i o rješavanju krezubih pacijenata tj. izradi parcijalnih i kombinovanih protetskih nadoknada”, istakao je dr Kuprešanin za naš portal.

Dodatne info i prijave na broj telefona +381 69 33 77 507 ili putem e-mail: dcedukativnicentar@gmail.com

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -