NaslovnaObavještenjaDanas je 6. mart - Međunarodni dan stomatologa

Danas je 6. mart – Međunarodni dan stomatologa

- Advertisement -

Svjetski dan stomatologa se obilježava danas, ali se, nažalost, ne slavi puno. Koliko god strašno zvučalo, posjeta stomatolozima je prijeko potrebna, jer da ova, često nepoželjna profesija, nije postojala od davnina, naša sklonost šećerima i slatkim poslasticama već bi davno uništila naš osmijeh.

Foto: eu.clipdealer.com

Bez obzira da li ih volite ih mrzite, postoji argument da se kaže da su stomatolozi jedan od najvažnijih profesionalaca koje možete dobiti u zdravstvenoj industriji. Uostalom, bez naših zuba, gdje bismo bili? Iako mnogi nisu uvijek previše zainteresovani za provjeru zuba, odnosno zaustavljanje propadanja i ostalih problema, stomatolozi su ključni su za naš dug i zdrav život, pa im zbog toga možemo samo reći HVALA što postojite! Ovaj praznik, koji se slavi je način podizanja svijesti o stomatologiji kako bi ljudi znali više o tome kako da se brinu za zube.

Inače, prvi stomatolog zapisan u istoriji bio je Egipćanin Hesi Re, za koga se vjeruje da je živio i radio u Egiptu oko 2600. godine prije nove ere. Lusi Bimen Hobs je 1866. godine postala prvi licencirani ženski stomatolog.

Lusi Bimen Hobs (Foto: hagendentalblog.com

Sa nekim od doktorki i doktora sa kojima naš portal sarađuje, napravili smo ankteu zbog čega su se odlučili da stomatologija bude njihov izbor.
Dr Nikola Barović
Od djetinjstva sam maštao da budem doktor, a stomatologija je bila najkraći put da to ostvarim. Kako sam stario, sve više sam se pronalazio u tome. Osim da radim crne plombe, sve ostalo volim u svom poslu

Dr Nikola Barović (Foto: Facebook)

Dr Duško Bojanić
Od malih nogu sam u stomatologiji. To je porodična tradicija, jer mi je otac bio poznati zubni tehničar. I prije nego što sam naučio da brojim, znao sam da razlikujem zube. To sam unaprijedio uspisivanjem fakulteta i diplomom doktora stomatologije.
Dr Slađana Filimanović
Divan i human posao, volim da pomažem ljudima koji imaju problema. Najviše volim da radim protetske rekonstrukcije i nadoknade

Dr Slađana Filimanović (Foto: stomatologija.me)

Dr Saša Dabić
Da studiram stomatologiju je bila želja moje majke, a ne moja. Kako su mi u kući svi pravnici, a studije medicine te ograničavaju da brzo započneš privatnu praksu, na nagovor majke, upisao sam stomatologiju, a poslije sam završio specijalizaciju iz oralne hirurgije. Ta sreća, koju vidite na kraju terapije kod pacijenata, osjećaj da ste im pomogli i riješili njihove stomatološke probleme, je nešto što vas vodi kroz vaš posao i naprosto tjera da ga iz dana u dan volite jos više.

Dr Avdo Babović
Prije upisa na fakultet sam se dvoumio između stomatologije i medicine. Za stomatologiju sam se opredijelio zato što je posao konkretan i rezultati se vide odmah. Iako radim već gotovo 30 godina, kao i prvi dan tako mi je i sada najveće zadovoljstvo osmijeh pacijenta i njegova zahvalnost za dobro urađen posao

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -