NaslovnaWebinariBit implantologije je pozicioniranje implantata i kako doći do optimalnog pozicioniranja

Bit implantologije je pozicioniranje implantata i kako doći do optimalnog pozicioniranja

- Advertisement -

Proteklog vikenda, portal www.stomatologija.me je organizovao peti regionalni webinar, a prvi iz oblasti oralne hirurgije.

Predavač je bio prof. dr Zoran Vlahović. Predavanje na temu “Praktična primjena digitalnih protokola u implantologiji”, trajalo je skoro 90 minuta, a izazvalo je veliku pažnju. Učesnici su bili zadovoljni onim što im je cijenjeni profesor prezentovao.

- Advertisement -

„Ono što smatram da je bit implantologije i uopšte implantološke terapije je pozicioniranje implantata i kako doći do optimalnog pozicioniranja. Mislim da pozicioniranje implantata predstavlja osnov za uspjeh implantatno protetske terapije. Mi pričamo o velikim procentima skoro o najvisočijim procentima u medicini o uspješnosti oseointergracije implantata“, rekao je između ostalog prof. dr Vlahović.

Razvoj implantologije počeo je 80-tih i 90-tih godina, kada je bila vođena hirurgijom.

- Advertisement -

„Kada pričamo i implantologiji, 80-te godina su vezane za implantologiju koja je bila vođena hirurgijom. Znači, implantati su ugrađivani na mjestima gdje postoji kost, gdje postoje anatomski detalji za ugradnju implantata, a onda su naknadno razmišljalo o protetici. Devedesetih godina krećemo sa protetski vođenom implantologijom, počinjemo da tražimo protetska rješenja kojima prilagođavamo mjesta, to jeste pozicioniramo implantate i u ovom vijeku pričamo o estetski vođenoj implantologiji i uopšte estetski vođenoj stomatologiji. Zato nikako ne smijemo da se vraćamo u 80-te i 90-te i da implantate pozicioniramo na ovaj način“, objasnio je prof. dr Vlahović.

Naredno druženje, odnosno naredni webinar zakazan je za 29. jul, kada će predavač biti dr Siniša Kovačević. Tema je „Estetska stomatologija – strategije i tehnike za postizanje maksimalnog rezultata“.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -