fbpx
NaslovnaSavjetiZbog ovih stomatoloških tretmana holivudske zvijezde imaju savršeni osmjeh

Zbog ovih stomatoloških tretmana holivudske zvijezde imaju savršeni osmjeh

- Advertisement -

Savršeni osmjeh koji krasi većinu holivdskih najplaćenijih zvijezda postiže se uglavnom zahvaljujući stomatološkim tretmanima, slažu se stručnjaci širom svijeta.

www.hdnicewallpapers.comTako se u okviru estetske stomatologije razvio poseban trend koji uključuje niz stomatoloških zahvata za postizanje „holivudskog osmijeha“ – ravnih, biserno bijelih i proporcionalnih zuba koji savršeno odgovaraju simetriji lica i daju prekrasan zavodljivi osmijeh po kojem su poznate mnoge filmske zvijezde.

Ne zaboravimo, najvažniji segment osmijeha je svakako oralno zdravlje, koje se postiže oralnom higijenom (pranjem zuba i redovnim pregledima). Međutim, ni najzdraviji zubi ne moraju biti lijepo oblikovani, pa veliku ulogu u „holivudskom osmijehu“ igra upravo estetska stomatologija. Bilo da je samo riječ o izbjeljivanju ili  upotrebi keramičkih ljuski, kod većine pacijenata je moguće postići gotovo savršenu simetriju.

Postoji nekoliko najčešće upotrebljavanih metoda za postizanje savršenog osmjeha, a neke od osnovnih i najčešće korišćenih su čišćenje kamenca i pjeskarenje.

Riječ je o procesu uklanjanja (mekih i tvrdih) naslaga  i pigmentacije s površine zuba profesionalnim čišćenjem koje uključuje odstranjivanje zubnog kamenca i pjeskarenje zuba. Već nakon takvog zahvata bi trebalo da primijetite promjenu u izgledu zuba, jer nakon tretmana prirodna boja dolazi do izražaja.

Sledeći korak je izbjeljivanje zube sa nekom od naprednih metoda kao što je upotreba aparata sa LED diodama. Svjetlo ubrzava izbjeljujuća svojstva peroksidnog gela pa se u kraćem vremenskom roku oslobađa kiseonik koji je zaslužan za promjenu boje zuba.  Rezultat promjene boje u velikoj mjeri zavisi od toga kakva je bila početna boja zuba, ali u većini slučajeva zubi će biti svijetliji za nekoliko nijansi.

Jedan je od najčešćih načina poboljšavanja osmjeha u savremenoj estetskoj stomatologiji postiže se porculanskim ljuskicama. Riječ je o izrazito tankim keramičkim ljuskicama (Veneers) koje se postavljaju na prednju površinu zuba, čime se mogu korigovati brojni estetski problemi poput smanjenja razmaka među zubima, sanacije obojenih zuba, ispucale gleđi i ostalih estetskih korekcija. Prema riječima stomatologa ove protetske metode predstavljaju vrhunac estetske stomatologije za postizanje optimalno lijepih zuba.

Iako holivudski osmijeh karakteriše savršena simetrija i ujednačenost zuba, za što prirodniji izgled se često namjerno unosi asimetrija kako bi zubi djelovali autentično. Savršena simetrija nije toliko poželjna kao što ljudi misle, jer nepravilnosti smanjuju individualni utisak da je riječ o vještačkim zahvatima. Takvi zahvati podrazumjevaju takozvani Smile design, ili dizajniranje osmjeha. Riječ je o procesu koji podrazumijeva potpunu oralnu rehabilitaciju i izvodi se u dugoročnom dogovoru sa stomatologom specijalistom.

Leave a Reply

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -