NaslovnaIntervjuTri decenije inovacija i posvećenosti: Akord Dental slavi 30 godina uspjeha

Tri decenije inovacija i posvećenosti: Akord Dental slavi 30 godina uspjeha

- Advertisement -

Akord Dental, renomirana kompanija u distribuciji stomatološke opreme i edukaciji stomatologa, ove godine obilježava 30 godina uspješnog poslovanja. Suzana Vukašinović, direktorka i vlasnica firme, otkrila nam je tajnu dugogodišnjeg uspjeha – porodične vrijednosti, posvećenost kvalitetu i inovacijama, kao i stalno usavršavanje i praćenje najnovijih trendova u stomatologiji.

Priča o Akord Dentalu započela je 1994. godine, kada su Suzana i njen otac otvorili malu dentalnu radnju sa svega nekoliko proizvoda.

“Početak je bio težak, ali smo imali jasnu viziju i težnju ka uspjehu,” prisjeća se Suzana.
Uz puno truda, odricanja i predanog rada, uspjeli su da izgrade firmu koja je danas sinonim za kvalitet i inovacije u stomatologiji.
DT: Draga Suzana, čestitamo na ovako velikom jubileju – 30 godina uspješno trajati je veliki uspjeh! Poznajemo se od samog početka Vašeg rada i mogu da posvjedočim da su temelji Vašeg uspjeha vrjednoća, predanost i porodične vrijednosti.
Suzana Vukašinović: Od samog početka, Akord Dental je bio vođen porodičnim vrijednostima povjerenja, posvećenosti i međusobnog poštovanja i trudili smo se da te principe ugradimo u svaki aspekt našeg rada. To nije bilo lako, posebno u dinamičnom poslovnom okruženju, ali naše porodične vrijednosti bile su naš moralni kompas koji nas je vodio na pravom putu. To su vrijednosti koje smo naslijedili od mog oca i koje prenosimo dalje, sada već na treću generaciju. Porodične vrijednosti su temelj našeg poslovanja i one su ono što nas je održalo tokom svih ovih godina. Upravo te vrijednosti bile su ključ uspjeha i omogućile su firmi da izgradi čvrste i dugoročne odnose sa klijentima i partnerima. Naši klijenti i partneri prepoznaju i cijene te vrijednosti, što je ključ našeg dugogodišnjeg uspjeha.

Suzana Vukašinović

DT: Dr Milica Vesić je tvoja ćerka koja je, kao treća generacija Akord Dentala, nova energija koja donosi inovacije u firmi.
Suzana Vukašinović: Milica, moja ćerka, sa završenom stomatologijom i brojnim kursevima iz digitalnog marketinga, posvećena je unapređenju stomatološke prakse kroz prezentaciju najnovijih aparata, materijala i online prisutnosti. Milica je donijela svježinu i inovativne ideje. Njena posvećenost i energija su ključne za naš dalji rast. Njeno znanje iz digitalnog marketinga omogućava nam da budemo u koraku s vremenom i da bolje razumijemo potrebe naših klijenata.

DT: Edukativni centar Akord-Dental je jedan od ključnih stubova Vašeg uspjeha.
Suzana Vukašinović: Jedan od ključnih stubova uspjeha Akord Dentala je edukacija stomatologa. Kompanija je 2012. godine osnovala edukativni centar, koji je ujedno i prvi edukativni centar u Srbiji, i u kojem je do sada obučeno preko 5.000 stomatologa uz prisustvo najeminentnijih profesora i uz profesionalnu opremu. Naš centar pruža jedinstvenu priliku stomatolozima da se usavršavaju i budu u toku sa najnovijim tehnologijama i tehnikama. Naš edukativni centar nudi razne edukacije za stomatologe, iz oblasti endodoncije, protetike, oralne hirurgije… Centar omogućava praktičan rad na fantomima i specijalnim visokokvalitetnim modelima. Modeli su napravljeni od kompozitnih materijala, vjerno imitirajući strukturu gleđi i dentina zuba. Turbinski i klasični kolenjaci omogućavaju brz i precizan rad, uz upotrebu odgovarajućih borera. Nakon više od 10 godina postojanja našeg edukativnog centra, za naše edukacije se uvijek traži mjesto više.

DT: Akord Dental ima širok asortiman i sarađuje sa vodećim svetskim brendovima iz stomatologije.
Suzana Vukašinović: Tokom proteklih 30 godina, Akord Dental je proširio svoj asortiman i danas zastupa preko 20 vodećih brendova u stomatologiji, među kojima su Ivoclar, Upcera, Vericom, Acteon, Woodpecker, Ajax i mnogi drugi. Konstantno uvodimo nove materijale, opremu i obuke u našem edukativnom centru, kako bismo našim klijentima pružili najsavremenije proizvode i usluge.

Dr Milica Vesić

DT: Digitalna stomatologija je postala dio svakodnevnice stomatologa. Kako Akord Dental učestvuje u digitalizaciji stomatoloških ordinacija?
Suzana Vukašinović: Ključni korak za stomatologe koji žele da uđu u digitalni svijet i isprate digitalni razvoj u stomatologiji je posjedovanje intraoralnog skenera. To je neophodno ukoliko stomatolog želi da prati digitalni napredak i pruži svojim pacijentima najsavremenije usluge. Intraoralni skeneri omogućavaju brzo i precizno digitalno skeniranje usta pacijenta i stvaranje 3D modela vilica. To zamjenjuje tradicionalne, neprijatne analogne otiske i ubrzava cio proces izrade zubnih nadoknada i drugih stomatoloških radova. Digitalizacija nam omogućava da pružimo precizniju i efikasniju uslugu, što je od ogromnog značaja za kvalitetnu njegu pacijenata i zato je posjedovanje intraoralnog skenera prvi korak ka usvajanju ovih novih tehnologija i praćenju trendova u stomatologiji. Mi u našem programu nudimo stopmatolozima kako opremu, tako i obučavanje u radu sa intraoralnim skenerima.

DT: Pored digitalne stomatologije, koji su još novi trendovi u stomatologiji?
Suzana Vukašinović: Kada se govori o viziji za budućnost stomatologije to su definitivno digitalna stomatologija i vještačka inteligencija. Vjerujem da uskoro zubni tehničari neće primati analogne otiske već samo digitalne. Takođe, smatram da će vještačka inteligencija donijeti mnogo toga u veoma kratkom roku, a mi smo tu da pratimo i edukujemo. Misija Akord Dentala je da bude lider u inovacijama i da stalno unapređuje svoje usluge i proizvode. Nadam se velikim promjenama u skorijoj budućnosti, koje će donijeti još bolju i kvalitetniju stomatološku njegu.

DT: Koja će biti uloga vještačke inteligencije u stomatologiji?
Suzana Vukašinović: Vještačka inteligencija će nesumnjivo imati sve značajniju ulogu u stomatologiji u narednom periodu. Već sada vidimo primjenu vještačke inteligencije u dijagnostici i planiranju tretmana na osnovu snimaka i podataka o pacijentu. U budućnosti, očekujem da će vještačka inteligencija pomoći u automatizaciji i optimizaciji mnogih procesa u stomatološkim ordinacijama i laboratorijama. Na primjer, mogla bi se koristiti za preciznije dizajniranje i proizvodnju zubnih nadoknada, planiranje hirurških zahvata ili čak asistiranje stomatolozima tokom samih intervencija. U Akord Dentalu smo svjesni ovih trendova i aktivno se pripremamo za promjene koje dolaze. Već smo uveli digitalne tehnologije poput intraoralnih skenera i CAD/CAM sistema, što je preduslov za primjenu vještačke inteligencije. Takođe, kontinuirano pratimo najnovija dostignuća i uvodimo inovativne proizvode i usluge u naš portfolio. Kroz obuke i kurseve, omogućavamo stomatolozima da se upoznaju sa najnovijim tehnologijama i budu spremni da ih implementiraju u svoju praksu. Vjerujem da ćemo na taj način ostati u koraku sa promjenama i nastaviti da pružamo vrhunske usluge našim klijentima

DT: Koja je Vaša poruka za budućnost?
Suzana Vukašinović: Hvala svim kupcima koji su sa nama i osjećaju se sigurno uz nas. Sigurna sam da ćemo trajati još dugo. Naša posvećenost kvalitetu, inovacijama i edukaciji ostaje nepromijenjena, a cilj nam je da i dalje budemo oslonac stomatolozima i zubnim tehničarima u Srbiji. Na kraju, zahvalila bih se i timu Akord Dentala, sa kojima zajednički trajemo dugi niz godina.

Izvor: Dental Tribune Srbija

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -