NaslovnaObavještenjaStomatološka klinika pacijentima nudi besplatnu psihoterapiju i masažu

Stomatološka klinika pacijentima nudi besplatnu psihoterapiju i masažu

- Advertisement -

Therapy Dent je prva stomatološka klinika u Rumuniji koja svojim pacijentima nudi besplatnu psihoterapiju, meditaciju i masažu. Otvorena je u glavnom gradu Bukureštu nakon što je u nju investirano 400 hiljada eura.


Kozmina Maftej, ljekarka sa više od 12 godina iskustva rada i Mihaj Kirijak, biznis ekspert koji je već 15 godina u tom poslu, pokrenuli su potpuno novi koncept na dentalnom tržištu Rumunije, koji se fokusira na borbu protiv straha od stomatoloških procedura holističkim pristupom oralnom zdravlju i beslatnom psihoterapijom i meditacijom.

Psihoterapeut Vinćenciju Maftej je osmislio koncept integrisanja psihoterapije i stomatologije.

Pomenuta investicija od 400 hiljada eura uložena je u kupovinu opreme i kompjuterizovane sisteme za stomatološke tretmane, ali i za dizajn enterijera koji će stvoriti relaksiranu atmosferu i otkloniti osjećaje straha, anksioznost i stres.

“Želimo da pomognemo Rumunima da se oslobode straha od odlaska kod stomatologa, kako bi se pobrinuli za svoje zdravlje. Zubi imaju izuzetno važnu ulogu u održavanju opšteg zdravlja i o njima ne treba brinuti samo iz estetskih razloga. Jednom kad zubi počnu da gube svoju snagu, žvakanje postaje neuspješno i javljaju se problemi sa varenjem. Therapy Dent smo kreirali sa važnom željom za sve nas: da edukujemo građane i otklanjanimo njihov strah od stomatologa, kako Rumunija više ne bi bila na posljednjem mjestu u EU po broju posjeta stomatologu”, kazala je dr Kozmina Maftej.

foto: Clubantreprenor


Klinika koja je smještena u dvospratnoj zgradi pokriva 180 kvadratnih metara, ima tri stomatološke ordinacije i tim od deset specijalista, od kojih je osam stomatologa. Pacijenti klinike, djeca i odrasli, mogu da računaju na sve stomatološke usluge, oralnu hirurgiju, implantologiju, protetiku, endodonciju, ortodonciju, dentalnu estetiku, padijatrijsku stomatologoiju i parodontologiju.

Psihoterapija, vođena meditacija i masaža su usluge koje se nude besplatno onima koji se plaše stomatoloških intervencija, a pacijenti ih mogu koristiti po sopstvenom zahtijevu prije tretmana.

Cijene se kreću od 32 eura za profesionalno čišćenje zuba do 4000 eura za implante, a klinika nudi pacijentima i mogućnost mjesečne pretplate.


“U Therapy Dentu pacijent dolazi 20 minuta prije zakazanog termina kod stomatologa, sjedne u fotelju za masažu, stavi slušalice i počinje da se polako opušta, fokusirajući se na svoje disanje. Ova usluga, zajedno sa toplom atmosferom klinike, doprinosi osjećaju opšteg blagostanja”, objašnjava Vinćenciju Maftej, glavni psihoterapeut na klinici.

Već u prvim mjesecima po otvaranju Therapy Dent je registrovao više od hiljadu i po pacijenata.

Više od 60 odsto ljudi plaši se stomatologa, a četiri odsto zbog toga nikad nije posjetilo stručnjaka, pokazalo je nedavno globalno istraživanje platforme DentaVox.

Rumunija u posljednje vrijeme sve češće privlači pažnju inovacijama na polju stomatologije, a naš portal nedavno je pisao o zanimljivoj kampanji koja je ovu državu pretvorila u “najljepšu stomatološku kliniku na svijetu”.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -