fbpx
NaslovnaLiteraturaPraktikum iz ortopedije vilica

Praktikum iz ortopedije vilica

Praktikum iz ortopedije vilica (Uvod u osnovne principe dijagnostike i terapije u ortopediji vilica) ima za cilj da upozna čitaoce sa savremenim principima dijagnostike i terapije ortodontskih nepravilnosti.

Oslanjajući se na prethodna saznanja poznatih i priznatih svjetskih i naših stručnjaka iz oblasti Ortodoncije i na sopstvena dugogodišnja iskustva, autori su se trudili da materiju prilagode našoj nacionalnoj ortodontskoj problematici, našim shvatanjima, potrebama i mogućnostima.

- Advertisement -

Knjiga je uređena tako da prati dijagnostičke procedure koje se protokolarno primjenjuju pri obradi ortodontskih pacijenata. Poglavlja daju precizna uputstva o formiranju ortodontske dijagnoze i ukazuju na osnovne smjernice u planiranju složene ortodontske terapije.

Kome je ovaj praktikum namijenjen?
Knjiga je prije svega namijenjena studentima osnovnih studija Stomatologije, a zatim lekarima na specijalizaciji i specijalistima iz oblasti Ortopedije vilica.

Autori su nastojali da stil pisanja bude lako razumljiv, pristupačan i koncizan, a obrađena materija adekvatno ilustrovana. Na udžbenik veliki uticaj su imali i recenzenti, prof. dr Mihajlo Gajić i doajen ortodontske misli prof. dr Dimitrije Trišović.

Oni su svojim neskromnim angažovanjem i sugestijama pomogli i u velikoj mjeri doprinijeli izradi ovog udžbenika. Veliku zahvalnost autori duguju i inženjeru Miletu Ranđeloviću, njihovom dugogodišnjem saradniku za tehničku opremu ove publikacije.

Naše zadovoljstvo biće potpuno ako čitaoci, prvenstveno studenti osnovnih studija i posljediplomci, budu sa zadovoljstvom i lakoćom usvajali obrađenu materiju, odnosno budu uspješni i zadovoljni korisnici ovog udžbenika.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -