Naslovna Literatura Osnovi ortopedije vilica

Osnovi ortopedije vilica

Udžbenik Osnovi ortopedije vilica je prvi koji je Fakultet izdao u 2017. godini. Kome je udžbenik Osnovi ortopedije vilica namijenjen? Prvenstveno studentima integrisanih studija stomatologije.

Zbog toga je po obimu i sadržaju prilagođen planu nastave i fondu časova ortopedije vilica na Stomatološkom fakultetu u Pančevu. Na pisanju ovog udbženika radili su autori iz više obrazovnih ustanova Srbije.

Autori su težili da koncizno i jasno iznesu savremene stavove o uzrocima i posljedicama nepravilnog razvoja orofacijalne regije.

Namjera autora je bila da čitaoca uputi u osnovne biološke principe pomjeranja zuba i planiranje ortodontske terapije, a u skladu sa ciljevima i ograničenjima liječenja. Iznešena su osnovna znanja o različitim tipovima ortodontskih aparata, indikacijama i načinu djelovanja.

Autori predaju ovu knjigu kako sadašnjim i budućim, tako i bivšim studentima stomatologije.

Želja autora je bila da čitaocu ova knjiga bude korisna u sticanju osnovnih saznanja i principa ortodontske misli, koje treba da poznaje svaki stomatolog, kako bi bio spreman za multidisciplinarni pristup u planiranju terapije, polivalentan klinički rad savremenog stomatologa i prije svega preventivno – interceptivno djelovanje u saglasnosti sa medicinskim težnjama da je korisnije prevenirati nego liječiti.

- Advertisment -

POPULARNO

Rad s djecom i osobama s posebnim potrebama u stomatološkoj ordinaciji

Rad s djecom i osobama s posebnim potrebama zahtijeva potpuno individualan pristup koji se nikako ne može uklopiti u postojeće okvire rada...

Predstavljamo: Mašina za frezovanje D10, Yenadent

Mašina za frezovanje D10 za sve meke materijale i keramike! Materijali koji mogu da se obrađuju: cirkonija, PMMA, vosak, litijum disilikat, PEEK.

Prosječne cijene stomatoloških usluga u Podgorici

Zbog velikog interesovanja čitalaca, portal www.stomatologija.me objavljuje prosječne cijene stomatoloških usluga u Podgorici. Prvi stomatološki pregled košta 10,...

U Beogradu u četvrtak počinje 19. Kongresa stomatologa Srbije i traje do 3. oktobra

Stomatološka komora Srbije će u saradnji sa Stomatološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu organizovati 19. Kongres stomatologa Srbije, koji je na programu od...
- Advertisment -