NaslovnaLiteraturaOsnovi ortopedije vilica

Osnovi ortopedije vilica

- Advertisement -

Udžbenik Osnovi ortopedije vilica je prvi koji je Fakultet izdao u 2017. godini. Kome je udžbenik Osnovi ortopedije vilica namijenjen? Prvenstveno studentima integrisanih studija stomatologije.

Zbog toga je po obimu i sadržaju prilagođen planu nastave i fondu časova ortopedije vilica na Stomatološkom fakultetu u Pančevu. Na pisanju ovog udbženika radili su autori iz više obrazovnih ustanova Srbije.

- Advertisement -

Autori su težili da koncizno i jasno iznesu savremene stavove o uzrocima i posljedicama nepravilnog razvoja orofacijalne regije.

Namjera autora je bila da čitaoca uputi u osnovne biološke principe pomjeranja zuba i planiranje ortodontske terapije, a u skladu sa ciljevima i ograničenjima liječenja. Iznešena su osnovna znanja o različitim tipovima ortodontskih aparata, indikacijama i načinu djelovanja.

- Advertisement -

Autori predaju ovu knjigu kako sadašnjim i budućim, tako i bivšim studentima stomatologije.

Želja autora je bila da čitaocu ova knjiga bude korisna u sticanju osnovnih saznanja i principa ortodontske misli, koje treba da poznaje svaki stomatolog, kako bi bio spreman za multidisciplinarni pristup u planiranju terapije, polivalentan klinički rad savremenog stomatologa i prije svega preventivno – interceptivno djelovanje u saglasnosti sa medicinskim težnjama da je korisnije prevenirati nego liječiti.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -