NaslovnaIntervjuKonkurenti mogu biti tim i mogu da rade na zajedničkom i opštem...

Konkurenti mogu biti tim i mogu da rade na zajedničkom i opštem dobru

- Advertisement -

Makedonsko implantološko udruženje osnovalo je prije pet, šest godina grupa entuzijasta sa ciljem promocije najmlađe grane stomatologije.

U tome su i uspjeli, udruženje je jačalo iz dana u dan, iz godine u godinu i uspjelo je da organizuje edukativne skupove na vrhunskom nivou s eminentim predavačima iz Makedonije, zemalja u okruženju, ali i Evrope i svijeta.

Na čelu udruženja je doktor Zoran Šušak.

„Prije jedno pet godina, grupa entuzijasta, u to vrijeme mladih, podržana od strane sadašnjeg predsjednika Stomatološke komore makedonije dr Marijana Denkovskog, postavila je pred sebe tri cilja. Prvi cilj je bio formiranje udruženja koje je bazirano na kvalitativnom i kvantitativnom razvoj implantologije, kao najmlađe stomatološke grane. Drugi cilj je bio podizanje kontinuirane medicinske edukacije na visok nivo, a treći je bilo definisanje udruženja, koja će u svojoj osnovi biti neprofitabilno, manifestovana prema humanitarnih aktivnosti. Prvi cilj smo ispunili, formirali smo udruženje koje je dokazalo da konkurencija dovodi do kvantitativnog napretka. Dokazali smo da konkurenti mogu biti tim i da mogu da rade na zajedničkom i opštem dobru“, istakao je dr Šušak za naš portal

I druga dva cilja su, takođe, ispunjena.
„Drugi cilj smo, takođe, ispunili kvalitetnim kontinuiranim edukacijama i, neću da budem skroman, što je ostvarilo Makedonsko implantološko društvo je definitivno broj jedan u Makedoniji. Za treći cilj, možda o tome da ne pričam previše, ali moram da napomenem da smo za pet godina postojanja imali smo ozbiljne humanitarne aktivnosti, preko finansiranja najranjivijih kategorijama građana“.

U samom udruženju su iskusni stomatolozi, koji se u svakodnevnom radu susreću sa implantologijom, ali su i učesnici eminentnih edukativnih skupova širo planete.
„Predsjedništvo udruženja je sastavljeno od mnogo iskusnih doktora koji paktikuju implantologiju u svom svakodnevnom radu. Isti ti doktori idu na najeminentnije svjetske simpozijume, kurseve… Veliki dio su, ujedno, i opinion lideri i sami distributeri za kupovinu implantata za Republiku Makedoniju“, zaključio je dr Šušak.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -