NaslovnaLiteraturaCBCT u stomatologiji

CBCT u stomatologiji

- Advertisement -

CBCT tehnologija svojim ulaskom u stomatologiju donosi novu, treću dimenziju u našu svakodnevnu praksu, a samim tim i novi kvalitet i nove standarde u dijagnostičkim procedurama i terapisjkim protokolima.

Želja autora udžbenika je bila da našim studentima i kolegama približi principe rada CBCT aparata i predstavi rad i proces analiziranja u softveru CBCT aparata.

- Advertisement -

Kroz kliničke slučajeve, iz naše višegodišnje prakse, čitaocima smo prikazali neke od situacija gdje nam je trodimenzionalna analiza i pristup pružio značajne informacije i omogućio egzaktno rješavanje dijagnostičkih nejasnoća.

Kao urednik ovog udžbenika, neizmjerno sam ponosan na našu saradnju i izražavam ogromnu zahvalnost koleginicama i kolegama, koji su prihvatili da učestvuju u pisanju ovog štiva koje predstavlja pionirski rad na ovim prostorima.

- Advertisement -

Posebnu vrijednost knjizi daje činjenica da su autori specijalisti i eksperti iz različitih oblasti stomatologije (radiologije, parodontologije, ortodoncije, endodoncije, dječije stomatologije i oralne hirurgije) i da su prezentovali najinteresantnije i najedukativnije slučajeve iz svoje prakse.

Uvodna riječ autora: prof. dr Zoran Vlahović

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -