NaslovnaObavještenjaKako doći do stomatologa za vrijeme praznika i vikendom

Kako doći do stomatologa za vrijeme praznika i vikendom

- Advertisement -

Često se dešava da građani imaju probleme sa zuboboljom u kasnim večernjim satima ili tokom vikenda i praznika, a većina njih ne zna kako u tom slučaju doći do stomatologa.

Nakon malog istraživanja koje smo uradili prenosimo vam naša saznanja.

Prije svega treba napomenuti da dežurni, odnosno pripravni stomatolozi radnim danima rade u periodu od 21 do 07 časova, dok vikendima i prazničnim danima rade 24 sata.

Foto: oralhealthgroup.com

Ukoliko u ovom periodu sa suočavate sa zuboboljom ili  krvarenjem iz zuba, prvo što treba da uradite je da nazovete službu Hitne pomoći na broj 124. Nakon toga iz službe Hitne pomoći će vas uputiti na pripravnog stomatologa.

Oni će vam dati kontakt telefon pripravnog stomatologa kojeg možete pozvati, objasniti mu vaše probleme i dogovoriti posjetu njegovoj ordinaciji u najkraćem mogućem roku.

Ono što je važno naglasiti je da su ove usluge besplatne, a pripravni stomatolog je dužan da djeluje samo u slučajevima hitnih intervencija, poput jakih bolova, otoka i krvarenja i pacijentu daje prvu pomoć.

Listu, odnosno raspored pripravnosti određuje Fond, ali se raspored može mijenjati ukoliko se dva stomatologa dogovore da zamijene pripravnost i o tome na vrijeme obavijeste službu Hitne pomoći koja će obavijestiti Fond o promjeni i pacijente upućivati na pravog stomatologa.

Foto: xo-care.com

Zloupotrebe

Nažalost, kada je riječ o ovom segmentu medicinskog djelovanja postoje određene zloupotrebe.

Već smo pomenuli da su usluge besplatne, pa ima onih pacijenata koji trpe bolove ili krvarenja i čekaju kasne večernje sate kako bi nakon toga dobili besplatnu uslugu koja bi u protivnom bila naplaćena.

Takođe, ima i slučajeva lažnih poziva, odnosno da se pacijent ne pojavi u ordinaciji, a dešavali su se i fizički napadi na stomatologe.

Sa druge strane, ima i onih slučajeva kada se pripravni stomatolog ne javlja na telefon. U tom slučaju, njemu zbog nemara slijedi kazna. No, to je mala utjeha za pacijenta s obzirom da je u Podgorici pripravan samo jedan stomatolog.

Ako ipak sami izdržite praznike ili vikend bez hitne intervencije, kasnije obavezno posjetite stomatologa, a na našem portalu možete pronaći listu ordinacija u Crnoj Gori koje preporučujemo.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -