NaslovnaIntervjuIntervju - dr Nevena Koščica: Izuzetno mi je drago da je moj...

Intervju – dr Nevena Koščica: Izuzetno mi je drago da je moj dosadašnji trud i rad prepoznat i nagrađen

- Advertisement -

Akademsku 2018/2019. godinu na Medicinskom fakultetu u Banjaluci, odsjek stomatologija obilježila je Nevena Koščica. Sa prosjekom od 9,3 izabrana je za studenta generacije. Da je priznanje otišlo u prave ruke svjedoči i podatak da je znanje i odlučnost pokazala još od srednjoškolskih dana, kada je bila vukovac, a zatim i prijemnog ispita na fakultetu gdje je ostvarila najbolji rezultat. Zato i ne čudi što je u roku završila ovaj zahtjevni studij, i to sa najvećim ocjenama.
„Od gimnazijskih dana pokazivala sam afinitete prema prirodnim naukama, konkretno za biologiju i hemiju, tako da je medicinski fakultet bio logičan slijed događaja. Moj izbor je pao za stomatologiju, zato što me zanima oblast oralnog zdravlja. S obzirom da smatram da stomatologija ima mogućnosti za usavršavanje i u pogledu prirodnih i u pogledu tehničkih nauka, tako da je to spoj jednog i drugog i daje mi mogućnost ispoljim svoju kreativnu stranu“, kazala je za naš portal doktorka Nevena Koščica.

Priznanje za studenta generacije joj, kako ističe, mnogo znači.
„Izuzetno mi je drago da je moj dosadašnji trud i rad prepoznat na neki način i prevashodno nagrađen. Nagrađen je od strane dekana Medicinskog fakulteta, profesora doktora Ranka Škrbića, gdje sam na promociji doktora stomatologije dobila Zlatnu značku kao student generacije. Potom sam nagrađena i od strane Komore doktora stomatologije Republike Srpske, na čelu sa predsjednikom, doktorom Sašom Dabićem, koji mi je uručio zahvalnicu kao najboljem diplomiranom studentu“.

Već je počela da radi i želi da ono što je načila na fakultetu, primijeni u praksi.
„Za sada mi je cilj da se usavršim u praktičnom dijelu, odnosno da stečeno znanje primijenim u praksi. Potom planiram doktorske studije, odnosno specijalizaciju.“
U budućnosti je moguća specijalizacija.
„Moja velika ljubav je oralna medicina i parodontologija. Sada sve zavisi da li će se u praksi pokazati da je to moja ljubav ili ću pokazati afinitet za nešto drugo iz oblasti stomatologije“, zaključila je doktorka Nevena Koščica.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -