NaslovnaLiteraturaEnglish in dentistry

English in dentistry

- Advertisement -

Udžbenik English in Dentistry (Engleski jezik u stomatologiji) sastavljen je na osnovu savremenih postavki u lingvistici i metodologiji nastave stranih stručnih jezika imajući u vidu potrebe savremenog profesionalnog obrazovanja stomatologa.

Kako je koncipiran udžbenik English in dentistry?
Udžbenik English in Dentistry se sastoji od 14 jedinica (units), od kojih se svaka sastoji od četiri cjeline.

- Advertisement -

Tekstovi su odabrani tako da prate različite oblasti stomatologije. Uz svaki tekst dat je i određeni broj stručnih riječi i izraza. Riječi iz opšteg korpusa engleskog jezika date su samo onda kada imaju i posebno značenje u stručnom jeziku.

Zatim su data pitanja (Comprehension questions) koja se odnose na tekst, a koja imaju za cilj provjeru razumijevanja teksta. Takođe, veoma važan dio svake jedinice je onaj u kome se obnavlja gramatika (Revision).

- Advertisement -

Poseban dio predstavlja Tabela prefiksa za složenice kao pomoć onim studentima koji nisu ili su malo učili latinski jezik. Na kraju je dat zbirni rječnik (Vocabulary) sa izgovorom i značenjem svih riječi za koje autor smatra da su studentima nepoznate. Udžbenik je poprimio ovaj oblik nakon desetogodišnjeg iskustva u radu na ovom fakultetu.

Ima za cilj da osposobi studente, buduće stomatologe da se samostalno služe stručnom literaturom na engleskom jeziku, da bez teškoća prate pismenu i usmenu komunikaciju kao i da sami u njoj učestvuju, a pod tim podrazumijevamo sposobnost pismenog i usmenog saopštavanja rezultata i dostignuća

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -