Dr Miljan Mićunović: Implantati su u ovom trenutku najbolje rješenje da se nadoknade nedostajući zubi

  Bezubost je do prije svega nekoliko godina predstavljala veliki problem i za pacijenta i za stomatologa. Narušeni su bili estetika osmijeha i svakodnevna funkcija žvakanja. Gubitak zuba uzrokuje njihovo pomjeranje i na kraju gubitak zubne kosti. Dolazi i do spuštanja zagriza… Za cijeli ovaj niz problema rješenje su bile djelimične ili potpune proteze. Na sreću, razvoj tehnologije u dentalnoj implantologiji omogućio je novo rješenje potpune i djelimične bezubosti. Sada ima više načina da se riješi problemi sa jednim, dva ili više nedostajajućih zuba.
  -U zavisnosti od broja i rasporeda nedostajućih zuba, zavisi i rješenja. Generalno, mogu biti mobilna i fiksna. Od raznih mobilnih proteza, estetskih nadoknada bez funkcionalnih karakteristika, kruna i mostova, te zubnih implantata, rješenja su razna – kaže za naš portal doktor Miljan Mićunović iz ordinacije „Mićunović Medical“.
  Da li je ugradnja implantata najbolje rješenje u tom slučaju?
  -Definitivno da, u ovom trenutku, jeste.

  Dr Miljan Mićunović
  dr Miljan Mićunović

  Koje su prednosti implantata u odnosu na druge načine nadoknade izgubljenog zuba?
  -Prednosti su brojne! Pored očuvanja susjednih zuba, bitno je i očuvanje volumena nekog i koštanog tkiva usne duplje. Estetski rezultati su nedvosmisleno na strani implantata. Njihova dugovječnost i prediktabilnost, takođe.
  Da li svako može da ugradi implantate ili ima izuzetaka?
  -Broj kontraindikacija za ugradnju je svakim danom sve manji i manji. Lokalne kontraindikacije (nedovoljno kosti, blizina maksilarnog sinusa ili mandibularnog kanala, nedovoljno mekog tkiva, itd.) su postale relativne, usljed postojanja mnogo tehnika za njihovo rješavanje. Glavni problem mogu praviti sistemske kontraindikacije, u vidu nekih težih hroničnih oboljenja i lošeg opšteg stanja. Moram naglasiti sve češću ugradnju cirkonijumskih implantata koji skoro da nemaju kontraindikaciju – zaključio je doktor Mićunović.

  , ,

  Kontakt forma

   

  Verifikacija

  Comments are closed.

  Sva prava zadržana, Gondor D.O.O.