fbpx
NaslovnaLiteraturaDentalna patologija

Dentalna patologija

- Advertisement -

Udžbenik Dentalna patologija nastao je kao rezultat višegodišnjeg kliničkog rada, naučnih saznanja i pedagoškog iskustva stečenog na Klinici za bolesti zuba Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i iskustva stečenog intenzivnim učešćem u praktičnoj i teorijskoj nastavi na Stomatološkom fakultetu u Pančevu.

Završno uobličavanje ovog rukopisa je prilagođeno sadržaju predmeta Bolesti zuba – pretklinika i Dentalna patologija.

- Advertisement -

Kako je udžbenik Dentalna patologija koncipiran?
Ovaj udžbenik usklađuje saznanja iz pretklinike bolesti zuba sa kliničkim radom. Podijeljen je u tri dijela.

U prvom dijelu su sagledani osnovni pojmovi i biološke karakteristike zubnih tkiva, klasifikacija i dijagnostika karijesa i uvod u preparaciju kaviteta. U drugom dijelu su detaljno obrađeni i analizirani klasični i savremeni pristupi preparaciji kaviteta i obradi karijesne lezije.

- Advertisement -

U trećem dijelu su izložena shvatanja o očuvanju pulpodentinskog kompleksa i dijagnostika, preparacija i terapija dubokog karijesa. Tu su i razmatranja o nekarijesnim oštećenjima različitog stepena i lokalizacije i moguća rješenja restauracije endodontski liječenih zuba.

Izložena materija u knjizi Dentalna patologija po svom obimu i načinu predstavljanja je prvenstveno namijenjena studentima stomatoloških fakulteta. Međutim, udžbenik, takođe, može korisno poslužiti kako studentima specijalističkih akademskih studija i doktorskih akademskih studija tako i stomatolozima u kliničkoj praksi.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -