NaslovnaZanimljivostiČovjek koji se nije smijao 50 godina dobio novi život nakon popravke...

Čovjek koji se nije smijao 50 godina dobio novi život nakon popravke zuba

- Advertisement -

Čovjek koji se nije smijao na fotografijama čak 50 godina zato što su mu zubi izgledali kao “iskrivljeni žuti nokti na nogama” kazao je da dobio novi život nakon što je potrošio šest hiljada funti da ih popravi.


Robert Mur iz Redklifa je imao problema sa zubima još od 12 godine i zato je više od pet decenija na fotografijama skrivao svoj osmijeh, koji je po njegovim riječima bio “pokvareni nered” zbog loše oralne higijene, straha od stomatoloških procedura i pušenja.

Britanac je za Mirror ispričao kako se toliko stidio svojih zuba da je žurno obavljao trgovinu u marketima kako bi izbjegao da sretne ljude koje poznaje. Robert je mislio da mu nema pomoći, sve do slučajnog susreta u teretani sa jednim zubnim tehničarom. Nakon što je nekih pola sata pregledao njegove zube, Robertov novi prijatelj Piter Higins otkrio mu je da nije izgubljen slučaj i da mu se osmijeh može vratiti.

Britanac je platio šest hiljada funti kombinaciju mostova i krunica i danas je vlasnik blistavih zuba. Toliko je bio zadovoljan kada ih je vidio da je zaplakao nakon procedura.

foto: Kennedy News and Media


“Tolko sam se stidio da se nisam smijao, a kad jesam uvijek sam držao ruku preko usta. To je baš loše uticalo na moje samopouzdanje… Da nisam sreo pravu osobu u pravom trenutku ne bih znao što da radim. Ni poslije razgovora sa Piterom nisam bio ubijeđen da će moći išta da se popravi, stomatolog kod kojeg sam išao redovno mi je rekao da se ništa ne može uraditi. Svjestan sam koliko novca sam dao, ali to mi nije važno. Procedura je bila bezbolna, ovo je nevjerovatno. Moje samopouzdanje se drastično popravilo. Idem okolo smijući se, gledam se sa ljudima i slikam selfije”, kazao je Robert za Manchester Evening News.

Britanac je svakome ko je u sličnoj situaciji u kakvoj je bio on preporučio da se obrati stomatologu za pomoć.

“Mnogi žele da obave taj posao, ali se plaše cijene, međutim cijena je nebitna pri osjećaju koji pružaju sređeni, blistavi zubi i novi život koji dobijate. Osjećaj je fenomenalan”, zaključio je on.

Ako ste se odlučili za novi život poput Roberta na našem portalu možete pronaći spisak ordinacija iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje preporučujemo.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -