NaslovnaIntervjuBotoks i u službi zdravlja, ne samo ljepote

Botoks i u službi zdravlja, ne samo ljepote

- Advertisement -

Botoks predstavlja jedan od najefikasnijih i najpopularnijih tretmana u estetskoj medicini. Njegova namjena je prvenstveno uklanjanje bora nastalih prekomjernom mimikom.

Tretman botoksom dovodi do relaksacije mišića i ispravljanja postojećih bora, dok istovremeno vrši prevenciju nastanka novih bora. Na temu botoksa i njegove primjene, razovarali smo da dr Draganom Minić Miljanić iz stomatološke ordinacije “Čanak” Iz Bara.

Doktorka, šta je to na šta pacijenti pomisle kada čuju riječ botoks?
“Pacijenti, koji do sada nisu otkrili čari botoksa, često misle da je botoks onaj tretman zbog kog jedna poznata pjevačica izgleda kao ledena kraljica. Zato, mi kao doktori uvijek objasnimo da botox proizvođača Alergan aplikovan u određenim tačkama i kontrolisanim koncentracijama nikada neće dovesti do toga, već će pružiti svjež, odmoran, kako ja volim da kažem svojim pacijentima “dobro naspavan” izgled i očuvanu, mada otežanu mimiku”.

Za šta se sve koristi botoks?
“Ja kao stomatolog prvenstveno moram pomenuti botoks u službi zdravlja – liječenje bruksizma i gummy smile-a. Gummy smile tj. vidljivost desni rješavamo ne samo upotrebom botoxa već nekada i produženjem kliničkih krunica zuba pomoću lasera EPIC najnovije generacije. Mada, moram priznati da se kod naših pacijenata botoks češće koristi za bore smijalice – regija oko očiju, protiv namrštenog i ljutog izgleda – regija između obrva i kako jedna moja pacijentkinja kaže “regija gdje sam kao harmonika” – regija čela”.

Da li mnogo žena traži botoks?
“Rekli ste žene – za njih ste u pravu – da, žene žele da izgledaju njegovano i svježe, češće su one te koje traže ali i muškarci su pacijenti”.

Muškarci i botoks?
“Da, da,dobro ste čuli. Tempo života i uticaj Zapada doveo je do toga jer, svjedoci smo da da se svake godine na crvenim tepisima prošetaju i muškarci koji koriste čari botoksa. Ali, našim muškim pacijentima češće aplikujem botoks u liječenju hiperhidroze – prekomjernog znojenja”.

Doktorka, da li su ovim pokrivena sva mjesta koja je moguće tretirati botoxom?
“Botox se koristi i u regiji vrata”.
Osim botoxa, da li se bavite još nečim iz domena estetske medicine?
“Da, radim botox, hijaluronske filere, biorevitalizaciju, mezoterapiju lica, vrata, dekoltea, kose, tijela – lipolizu”.
Šta biste poručili pacijentima?
“Da budu srećni u Novoj godini i da sitne nepravilnosti lica koriguju prije Nove godine”.

Pogledajte prosječne cijene stomatolških usluga u Baru.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -