NaslovnaSavjetiZašto stomatološke ordinacije moraju imati društvene mreže – vodič za digitalni marketing...

Zašto stomatološke ordinacije moraju imati društvene mreže – vodič za digitalni marketing (2)

- Advertisement -

Gotovo svi su aktivni na društvenim mrežama: pacijenti, poslovni partneri, članovi porodice. Sigurno i vi, privatno? Zašto onda ne biste imali i stomatološku ordinaciju na društvenim mrežama?

Mnogi stomatolozi i dalje nerado koriste mogućnosti marketinga na društvenim medijima za praktični uspjeh. Marketinški stručnjak Karsten Šluter objašnjava zašto je to, vjerovatno, greška.

Za uspješnu praksu potrebno je kretanje u digitalnom svijetu. Šef agencije „M: Consult“ je siguran u to. Apelovao je da se bave temom društvenih medija vi oni koji imaju stomatološku praksu.

Foto: deentalmagazin.de

Nedostaje vrijeme za socijalne medije u stomatološkoj ordinaciji
Šlutersova agencija podržava stomatološke ordinacije u marketingu i vlasnik je brojnih web sajtova. Iz tog razloga, on dobro poznaje stav mnogih vlasnika stomatoloških ordinacija na temu društvenih medija.

Mnogi stomatolozi smatraju da se ne mogu brinuti uspješno o socijalnim medijima. To je iz razloga što nemaju vremena ili zato što samo žele da zadržati privatno prisustvo na društvenim mrežama.

Međutim, oni uglavnom potcjenjuju ogroman efekat koji aktivna upotreba kanala na društvenim mrežama može imati za njivov biznis.

Facebook ostaje relevantan

Šluter je demantovao mit da Facebook više nije bitan.
„Facebook je i dalje glavna adresa za njegovu osnovnu ciljnu grupu. Tačno je da Facebook brojevi opadaju među mlađim ljudima, ali to je posebno važno za ortodonte ili stomatologe za djecu“.

Karsten Šluter (Foto: mtrainings.de)

Društveni mediji neophodni za pozicioniranje

Društveni mediji su apsolutno neophodni za pozicioniranje privatne stomatološke prakse kao brenda. S druge strane, svako ko ima novu, svježu, digitalno opremljenu ordinaciju, čini se nevjerovatnim.

Prvi mali korak je naprimjer WhatsApp. Postoje dva područja sa profilnom slikom i statusom, pomoću kojih se može postići sjajan efekat. Naravno, WhatsApp se prvenstveno koristi privatno.

“Ali oni su i u kontaktu sa novim pacijentima preko aplikacije koja vam je došla preko prijatelja, poslovnih partnera ili preporuka”, naglasio je Šluter.

Pošaljite i nešto privatno

Uopšteno, svaka slika ima poruku – bilo da je slika profila na WhatsApp-u ili objava na Facebooku.

Sve ove platforme mogu pomoći stomatologu da se pozicionira na pravi načćin. Faktori autentičnosti i kontinuiteta su važni. Šluterov savjet za objave na društvenim mrežama:

„Objavite nešto privatno, nemojte samo izvještavati o svom poslu. Nije važno da li ste na treningu ili na jednog od svojih putovanja. Glavna stvar je da u objavama ima neke raznolikosti. “

Izvor: Dental magazin

1 KOMENTAR

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -