NaslovnaObavještenjaMeđu najplaćenijim državnim službenicima nema stomatologa

Među najplaćenijim državnim službenicima nema stomatologa

- Advertisement -

Vlada Crne Gore objavila je spisak od hiljadu državnih službenika sa najvećim platama, prema evideniji iz posljednjeg dana 2023. godine, a mada su među onima sa najvećim primanjima u najvećem broju ljekari, zanimljivo je da nema stomatologa.


Prema dokumentu koji je na sajtu Vlade objavilo Ministarstvo finansija, najveća mjesečna primanja ima Vrhovni državni tužilac. Tu funkciju privremeno obavlja Tatjana Begović, sa mjesečnom zaradom od 3.997 eura.

Na drugom mjestu je načelnik odjeljenja u Kliničko-bolničkom centru Kotor koji mjesečno prima 3.955, a zatim predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore sa zaradom od 3.801 euro.
Kada se pogleda vrh liste, može se primjetiti da je među najplaćenijima najviše ljekara, među kojima su ljekar specijalista u bolnici u Meljinama (3.773 eura), načelnik odjeljenja u KBC Kotor (3.658 eura), subspecijalista u bolnici u Meljinama (3.645 eura), subspecijalista u bolnici u Baru (3.526 eura), načelnik u bolnici u Baru (3.482 eura) i doktor u timu Hitne medicinske pomoći (3.453 eura).

Stomatologa među najplaćenijima nema, a veće plate imaju i hirurzi, anesteziolozi, urolozi, ginekolozi, kardiolozi i drugi.

Iz Vlade su saopštili da je u decembru 2023. iz budžeta Crne Gore, sa budžetske pozicije bruto zarada i doprinosa na teret poslodavca, izvršeno plaćanje u iznosu od oko 63 miliona eura.

Cijela lista koju je objavilo Ministarstvo finansija može se pogledati ovdje.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -