Naslovna Zanimljivosti Kompjuterizovana anestezija: Savremeni bezbolni sistem anesteziranja

Kompjuterizovana anestezija: Savremeni bezbolni sistem anesteziranja

Za veliki broj pacijenata lokalna anestezija je najneprijatniji dio tretmana kod stomatologa. Bol prilikom davanja lokalne anestezije nastaje kada igla prodire duboko i oštećuje okolno tkivo. On može potrajati i posle prestanka dejstva anestezije. Ovo se posebno odnosi na donju vilicu gde se koristi duža igla. Prilikom ubrizgavanja anestetka u tkivo, povećava se pritisak u njemu i javlja se bol.

Zato u našoj ordinaciji koristimo najsavremeniji sistem za davanje lokalne anestezije koji ne izaziva bol. Ova nova tehnologija je vrlo popularna kod pacijenata koji imaju fobiju od injekcije.

Prvi u Srbiji predstavljamo našim pacijentima inovativno rešenje za bezbolnu posjetu stomatologu, kompjuterizovanu anesteziju Calaject.

Šta je to Calaject

Calaject je u osnovi kompjuterski kontrolisana inekcija. Ona služi da obezbijedi potpuno bezbolno, sigurno i djelotvorno davanje lokalnog anestetika prilikom obavljanja svih rutinskih stomatoloških intervencija uključujući: popravku zuba, vađenje živca, brušenje za krunice itd. Ubrizgavanje anestetika kontroliše kompjuter, tako da je inekcija spora, konstantna i komforna. Mjerenjem otpora u tkivu na koji nailazi tečnost prilikom ubrizgavanja, kompjuter izračunava najpravilniji položaj tanke igle i na to upozorava terapeuta.

Prije dodira sa tkivom, instrument izbacuje nekoliko kapi da bi anestezirao tkivo prije kontakta sa tankom iglom, a pacijentu je obezbijeđen maksimalno ugodan i opušten tretman.

Gdje se aplikuje anestezija

Sistem je posebno dizajniran da obezbijedi anesteziju za pojedinačan zub ubrizgavanjem anestetika u tanak prostor između zuba i desni koja ga okružuje.

Postupak se vrši bez bola i vrlo efikasno, bez osjećaja utrnulosti usne i jezika. Nakon klasične lokalne anestezije bili su potrebni sati da prođe utrnulost usne da bi pacijent mogao da nastavi sa radnim aktivnostima ili konzumira hranu.

Koje su prednosti u odnosu na klasičnu iglu i špric

  • Precizna kontrola ubrizgavanja i potiskivanja anestetika omogućavaju da injekcija bude bezbolna, čak i kod manje pristupačnih zuba i regija kao što je nepce, gdje je injekcija obično bolnija.
  • Ergonomski dizajn i mala težina stomatologu omogućavaju da lako rotira i manipuliše nastavkom, te preciznije pogodi mjesto anestezije
  • Standardne tehnike anestezije su mnogo komfornije i efikasnije kada se koristi kompjuterizovana anstezija
  • Sa jednom ampulom anestetika moguće je anestezirati veći broj zuba
  • Nema kolateralne utrnulosti usne, jezika, nosa! Anesteziran je samo zub na kome se radi ili koji se vadi!

Izvor: dentalplaza.rs

- Advertisment -

POPULARNO

Zašto stomatološke ordinacije moraju imati društvene mreže – vodič za digitalni marketing

Bez obzira kojim se poslom odnosno biznisom bavite, ulaganje u marketing, posebno digitalni je neophodan. Nije dovoljno imati samo kvalitetan „proizvod“, jer...

Biodentaplast vizili – estetika i funkcionalnost

Savremeni način života se odražava na sve aspekte ljudske ličnosti. Ubrzan tempo, stres na radnom mjestu i ekonomski momenat diktiraju životne navike...

Doktori iz ordinacije “Simić Dent” odgovaraju na pitanja čitalaca

Na pitanja čitalaca našeg portala, ove nedelje odgovorali su doktori iz ordinacije „Simić Dent“ iz Banjaluke.Par mjeseci nosim mobilni ortodontski aparat i...

Evo kako sačuvati zube i zadržati savršen osmijeh

Lijep osmijeh i zdravi zubi najbolji su ukras na licu svake osobe. Međutim, osim estetskih benefita, zdravlje zuba je direktno ili indirektno...
- Advertisment -