fbpx
NaslovnaObavještenjaKomora doktora stomatologije Republike Srpske slavi dvadeset godina uspješnog rada

Komora doktora stomatologije Republike Srpske slavi dvadeset godina uspješnog rada

Komora doktora stomatologije Republike Srpske može se sa ponosom pohvaliti da je zaokružila značajno dostignuće – dvije decenije uspješnog rada i postojanja. Ovaj jubilej biće obilježen svečanom akademijom koja će se održati u petak 8. septembra u Banjaluci.

“Komora doktora stomatologije Republike Srpske postala je sinonim za stručnost, kvalitet i predanost u stomatološkoj praksi. Tokom protekle dvije decenije aktivno smo se bavili unapređenjem stomatološke struke i zaštitom interesa naših pacijenata. Zajedno smo stvarali brojne uspjehe i postali neizostavan faktor u razvoju stomatologije u našoj regiji. Takođe, uspostavili smo blisku saradnju sa nacionalnim i međunarodnim institucijama, te pružali podršku unapređivanju obrazovanja i usavršavanja naših članova”, izjavio je predsjednik Komore Saša Dabić i zahvalio se svima koji su doprinijeli njenom dosadašnjem uspješnom radu.

Osnivačka Skupština Komore doktora stomatologije održana je 27. oktobra 2003. kada su usvojeni osnivački i drugi normativni akti, te formirani organi ove institucije, a za predsjednika je odabran Slavko Pećanac, koji je na toj funkciji ostao do 2013. kad ga je naslijedio Mladen Mišeljić.

Funkciju predsjednika Dabić je preuzeo 2019, a tokom njegovog mandata Komora je, između ostalog, primljena u Svjetsku stomatološku federaciju i izborila se sa posljedicama koje je epidemija koronavirusa ostavila na stomatološku zajednicu u Republici Srpskoj.

Dr Saša Dabić (Foto: Facebook/ZU Implantodent)

“Opredijeljeni smo da u budućnosti kroz našu infrastrukuturu, od regionalnih zborova do najvišeg organa upravljanja i odlučivanja Skupštine Komore doktora stomatologije Republike Srpske, budemo oslonac i konstantna podrška svakom našem članu. Na tom tragu ostajemo i u ispunjenju misije da tako organizovani utičemo i na razvoj stomatološke prakse, kako bi naši pacijenti imali dobro organizovanu stomatološku zdravstvenu zaštitu. U prošlosti smo mnogo naučili, od velikana stomatologije još više upamtili, zato i budućnost vidimo u svjetlosti bjeline kroz osmijehe koji će biti plod našeg rada i napretka”, poručio je Dabić.

Značajan jubilej biće obilježen i objavljivanjem monografije koja na više od 130 stranica sa tekstovima, fotografijama i reprodukcijama u boji donosi uvid u proteklih 20 godina postojanja Komore, sa ciljem da postane putokaz i temelj za buduće generacije.

Ovom prilikom portal Stomatologija.me čestita Komori doktora stomatologije rođendan uz želju da se ostvare predviđanja da će Republika Srpska postati prepoznatljiv brend u domenu dentalnog turizma i da ćemo nastaviti veoma uspješnu saradnju. Najbolji sa najboljima!

- Advertisement -
- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -