NaslovnaObavještenjaKomora doktora stomatologije Republike Srpske slavi dvadeset godina uspješnog rada

Komora doktora stomatologije Republike Srpske slavi dvadeset godina uspješnog rada

- Advertisement -

Komora doktora stomatologije Republike Srpske može se sa ponosom pohvaliti da je zaokružila značajno dostignuće – dvije decenije uspješnog rada i postojanja. Ovaj jubilej biće obilježen svečanom akademijom koja će se održati u petak 8. septembra u Banjaluci.

“Komora doktora stomatologije Republike Srpske postala je sinonim za stručnost, kvalitet i predanost u stomatološkoj praksi. Tokom protekle dvije decenije aktivno smo se bavili unapređenjem stomatološke struke i zaštitom interesa naših pacijenata. Zajedno smo stvarali brojne uspjehe i postali neizostavan faktor u razvoju stomatologije u našoj regiji. Takođe, uspostavili smo blisku saradnju sa nacionalnim i međunarodnim institucijama, te pružali podršku unapređivanju obrazovanja i usavršavanja naših članova”, izjavio je predsjednik Komore Saša Dabić i zahvalio se svima koji su doprinijeli njenom dosadašnjem uspješnom radu.

Osnivačka Skupština Komore doktora stomatologije održana je 27. oktobra 2003. kada su usvojeni osnivački i drugi normativni akti, te formirani organi ove institucije, a za predsjednika je odabran Slavko Pećanac, koji je na toj funkciji ostao do 2013. kad ga je naslijedio Mladen Mišeljić.

Funkciju predsjednika Dabić je preuzeo 2019, a tokom njegovog mandata Komora je, između ostalog, primljena u Svjetsku stomatološku federaciju i izborila se sa posljedicama koje je epidemija koronavirusa ostavila na stomatološku zajednicu u Republici Srpskoj.

Dr Saša Dabić (Foto: Facebook/ZU Implantodent)

“Opredijeljeni smo da u budućnosti kroz našu infrastrukuturu, od regionalnih zborova do najvišeg organa upravljanja i odlučivanja Skupštine Komore doktora stomatologije Republike Srpske, budemo oslonac i konstantna podrška svakom našem članu. Na tom tragu ostajemo i u ispunjenju misije da tako organizovani utičemo i na razvoj stomatološke prakse, kako bi naši pacijenti imali dobro organizovanu stomatološku zdravstvenu zaštitu. U prošlosti smo mnogo naučili, od velikana stomatologije još više upamtili, zato i budućnost vidimo u svjetlosti bjeline kroz osmijehe koji će biti plod našeg rada i napretka”, poručio je Dabić.

Značajan jubilej biće obilježen i objavljivanjem monografije koja na više od 130 stranica sa tekstovima, fotografijama i reprodukcijama u boji donosi uvid u proteklih 20 godina postojanja Komore, sa ciljem da postane putokaz i temelj za buduće generacije.

Ovom prilikom portal Stomatologija.me čestita Komori doktora stomatologije rođendan uz želju da se ostvare predviđanja da će Republika Srpska postati prepoznatljiv brend u domenu dentalnog turizma i da ćemo nastaviti veoma uspješnu saradnju. Najbolji sa najboljima!

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -