NaslovnaZanimljivostiKo su poznati sportisti i umjetnici koji su se školovali za zubne...

Ko su poznati sportisti i umjetnici koji su se školovali za zubne tehničare

- Advertisement -

Iako je zubna tehnika prepoznata kao posao budućnosti kada je riječ o zaradi, ima i onih tehničara koji su umjesto četkice, nožića, voska, gipsa, keramike i ostalog iskoristili svoj talenat za sport i umjetnost pa za život zarađuju na parketima, bazenima i “daskama koje život znače”.

Među “tehničarima-sportistima” najviše ima vaterpolista. Tu su proslavljeni reprezentativci Jugoslavije i Srbije Vlada Vujasinović, Slobodan Nikić, Aleksandar Ćirić i Igor Milanović. O njihovim sportskim uspjesima najviše govori podatak da su igrajući za reprezentacije Jugoslavije i Srbije zajedno sakupili 43 zlatne, devet srebrnih i osam bronzanih medalja. Vjerujemo da bi njihove zlatne ruke bile isto toliko dobre i u modelovanju, ali i njihovi sportski upsjesi svakako su izmamili mnogo osmjeha.

Kada je riječ uspješnim sportistima koji su po vokaciji zubni tehničari, navešćemo i Nikolu Pekovića. Ovaj “košarkaš-tehničar” okačio je nožiće o klin i krenuo koracima Divca, Petrovića, Kukoča, Stojakovića i ostalih regionalnih zvijezda kako bi napravio uspješnu karijeru u američkoj NBA ligi. S obzirom da je bio više nego uspješan ne može mu se zamjeriti što je keramiku, vosak i gips zamijenio narandžastom loptom.

No, kako smo rekli, osim sportista, tehničara ima i među umjetnicama. Jedna od njih je i glumica Katarina Gojković. Katarina je igrala u deset televizijskih filmova i serija, dok je u pozorištu od 1987. godine ostvarila nekoliko desetina uspješnih uloga. Dobtinica je godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta za ulogu Beatriče u predstavi “Tergovci”. Katarina je ćerka čuvenog pjevača Predraga Cuneta Gojkovića.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -