NaslovnaSavjetiIzbjeljivanje zuba Budva – ordinacija City Dental

Izbjeljivanje zuba Budva – ordinacija City Dental

- Advertisement -

Izbjeljivanje zuba jedan je od najjednostavnijih, najbržih i najučinkovitijih načina kako osvježiti i pomladiti osmijeh.

Zato izbjeljivanje zuba danas spada među najtraženije i najčešće stomatološke usluge, koji čine veliku razliku. Zubi mogu promijeniti boju zbog mnogo razloga, a ponekad se to jednostavno dogodi starenjem.

Najčešći razlog promjene boje zuba jesu pigmentirana hrana i piće koje svakodnevno konzumiramo (kafa, crno vino, čaj).

Kafa, čaj i crno vino sadrže tanine, tvar koja na površinama ostavlja tamna obojenja.

Budući da je površina zuba hrapava i donekle porozna, tanini i drugi pigmenti iz hrane i pića mogu obojiti zube. Osmijeh je prvo što svi primjete na vama, zašto ga ne bi učinili blistavim?

Proces izbjeljivanja je u potpunosti bezopasan sa odličnim rezultatima. Koriste se preparati u vidu otopina ili gelova koji sadrže karbamid peroksid ili hidrogen peroksid koji će se usljed različitih hemijskih reakcija razgraditi do slobodnih kiseonokovih radikala i tako uzrokovati razgradnju velikih molekula u manje.

Rezultat su kristalno bijeli zubi. Brzo, lako i dostupno baš svima. Mogu ga koristiti djeca starija od 13 godina do duboke starosti.

Tretman se ne koristi jedino kod pacijenata koji imaju alergiju na preparat te kod trudnica i dojilja.

Na tržištu danas ima veoma puno preparata koji obećavaju odlične rezultate, a koriste se kod kuće. To su različite obloge koje se nose u toku noći ili 2-4 sata u toku dana, u period od 2-4 sedmice.

Dosta njih možda i radi ali problem je što mogu oštetiti vaše zube i stvorite vam dugotrajne probleme.

Sa druge strane u našoj City Dental ordinaciji u Budvi možete dobiti certifikovan preparat za izbjeljivanje zuba i koristi ga kući, sasvim bezbolno i sigurno. Nakon početnog izbjeljivanja pod kontrolom stomatologa, iste folije se koriste u kućnim uslovima svaki put kada dođe do neželjene promjene boje zuba.

Foto: freepik.com

Neophodno je pridržavati se upustva da bi se izbjegle neželjene reakcije. U ordinaciji radimo bijeljenje uz pomoć folija koje rade postepeno, ne iritiraju zube i okolno tkivo.

Rezultati su uvijek besprekorni, kristalno bijeli zubi koji drastično naglašavaju vaš osmijeh. Moguće je izbijeliti i liječeni/potamnjeli zub. U tim situacijama gel se nanosi u unutrašnjost zuba i ostavlja da djeluje 2-3 dana.

Postupak je najčešće potrebno ponoviti 2 do 3 puta. Nakon postupka izbjeljivanja neophodno je izbjegavati cigarete, kafu, vino i čaj najmanje 2 sedmice zbog boljeg efekta i dugotrajnjih rezultata. Korištenje gore navedenih namjernica direktno utiče na požućenje vaših zuba.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -