fbpx
NaslovnaZanimljivostiDr Nikola Barović: Bezubost se sada može riješiti u jednom danu

Dr Nikola Barović: Bezubost se sada može riješiti u jednom danu

PODGORICA – Implantologija je sada toliko napredovala da se bezubost može riješiti u jednom danu, a inovativni polimerski materijali visokih performansi predstavljaju budućnost restorativne stomatologije, kažu za naš portal Dr Nikola Barović i Dr Duško Bojanić sumirajući utiske sa nedavno završenog seminara u Splitu.

image-d3960bf2f746080d15cd7a0ba61cc86340970be05c7e3473942af796f5d1699b-VRiječ je o međunarodnom događaju koji organizuje njemačka kompanija Bredent jedan od globalnih lidera na tržištu materijala i opreme za dentalnu tehniku i dentalnu medicinu i na kojem se predstavljaju nova dostignuća u tim oblastima.

- Advertisement -

Dr Barović je precizirao jedno od predstavljenih rješenja takozvanu SKY fast & fixed tehnologiju kompanije Bredent koja omogućava rješavanje problema bezubosti u jednom danu.

– Brojni pacijenti s koji imaju problem djelimične ili potpune bezubosti žele da ga riješe bez predugih procedura i po pristupačnijim cijenama. Zahvaljujući zakrivljenom postavljanju implantata, lokalne kosti mogu se optimalno iskoristiti i dati optimalnu biomehaničku potporu za potpunu restauraciju. Upotreba SKY fast & fixed rješenja omogućava stomatolzima da svojim pacijentima ponude vađenje, ugradnju implanta i privremenu nadoknadu u samo jednom danu. Tako recimo odmah nakon operacije pacijenti mogu normalno jesti i bezbrižno učestvovati u društvenom životu – kaže Barović.

Vrijedno je pomena da je jedan od predavača bio i kolega iz Crne Gore, dr Zoran Vlahović, a učesnici kongresa su bili iz svih republika bivše SFR Jugoslavije, kao i kolege iz Jordana i Indije – kaže Dr Duško Bojanić

On dodaje da je Bredent kao pionir u inovacijama materijala za zubnu tehniku i stomatologiju prezentovao inovativne materijale koji sve više nalaze primjenu u svakodnevnoj stomatološkoj praksi.

– Dva su vrijedna pomena. Prvi je BioHPP (hihg-performance polymer). Veoma jaki uspon pojave alergija i intolerancija na dentalne legure, amalgame, i rezidualne monomere natjerao je proizvođače da ponovo razmisle o izboru materijala koji bi se koristili u restorativnoj stomatologiji. BioHPP je materijal koji se može koristiti u fiksnoj protetici, kako u prednjoj, estetskoj zoni, tako i u bočnim zonama, zatim mobilnoj protetici, i ono sto je interesantno u impalntologiji, jer daje mogućnost izrade individualnog abatmenta – kaže Bojanić.bredent2

Od njega je, kako tvrdi, moguće napraviti visoko stabilne strukture, cija elastičnost je specifično prilagođena ljudskoj kosti.

– Drugi je Bio Dentalplast (techo-polymer) koji svoju široku primjenu nalazi prije svega u mobilnoj protetici i mijenja do sada konevencionalni materijal “metal”, tako da mobilne stomatološke nadoknade izrađene od Bio Dentalplasta su “metal-free restoration”, takođe je visoko estetski materijal, pa mu je samim tim i boja prilagođena boji zuba – zaključio je on.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -