NaslovnaSavjeti Za pola sata do blistavog osmijeha

 Za pola sata do blistavog osmijeha

- Advertisement -

Krunice i mostovi definitivno predstavljaju revoluciju u svijetu savremene stomatologije. Onog trenutka kada iz određenih razloga zub više nije moguće popraviti pacijenti se odlučuju za krunicu koja njihov problem rješava na duži vremenski period.

Pacijenti najčešće biraju metalokeramičke krunice koje su i u finansijskoj smislu pristupačnije. One se navlače na prethodno izbrušen zub, a u slučaju nedostatka zuba na vještački ugrađen zubni implant. Mogu da traju i do 10 godina, a preporučuju se kada postoji veliko oštećenje na prirodnim zubima: lom krunice zuba, oštećenje zuba zbog škripanja (bruksizma) zuba, zubi koji su više puta liječeni, često trebaju krunicu da bi se ojačali, zubi koji su usled traume promijenili boju, ili zbog nedostatka zuba.

Pogledajte i zašto su krunice za zub najvažnija stomatološka nadoknada oštećenog zuba

Sa druge strane, cirkonijum krunice mogu izgledati kao prirodan zub, dok im je jačina i tvrdoća čak i veća od prirodnih. One pružaju estetski najzadovoljavajuće rezultate, a odlikuje ih jak materijal, prilagodljivost zubima, manje brušenje zuba. Cirkonijum krunica može izdržati habanje, a estetski su besprekorne.

Kako donijeti odluku?

Cirkonijum krunice su u potpunosti preuzele primat u odnosu na krunice sa metalnom osnovom. I dalje su metalokeramičke krunice dosta popularne ali prvenstveni razlog za to je finansijske prirode.

Detaljnije o proceduri postavljanja krunica

Cirkonijum je prozračan materijal koji daje prirodniji i svijetliji izgled zuba koji je apsolutno kompatibilan sa Vašim organizmom. Savršen su izbor za prednje i za bočne zube.

S druge strane brušenje zuba je obimnije za metalokeramičke krunice. Takođe, postoji mogućnost da se pojavi prebojavanje ruba desni metalnim pigmentima što može dovesti do estetskog naruživanja osmjeha. Pacijentima koji su u mogućnosti uvijek se predlaže da u estetskoj regiji (na zubima koji se vide) urade bezmetalne krunice jer one vremenom ne mijenjaju svojstva.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -