NaslovnaZa pacijenteVađenje zuba - Podgorica

Vađenje zuba – Podgorica

- Advertisement -

Vađenje zuba je postupak koji djeluje strašno mnogim pacijentima, ali danas se on može obaviti u većini slučajeva prilično lako i bezbolno, tako da nema razloga za strah. Sa druge strane, očuvanje zuba bi trebalo uvijek da bude prioritet, te se za vađenje treba opredijeliti samo ako su sve druge opcije iscrpljene.

Podgorički stomatolozi imaju veliko iskustvo kad je u pitanju vađenje zuba i moći će da pregledom usta i snimka lako da ocijene da li će vađenje zuba biti lako ili teško. Od toga zavisi da li će tretman trajati duže i da li će pacijenta koštati više, ali čak i ako je u pitanju komplikovano vađenje zuba, to ne znači da bi trebalo da se plašite.

- Advertisement -

Zub se uvijek vadi u lokalnoj anesteziji i intervencija neće boljeti, osim ako zub nije pod jakim otokom ili ako postoji infekcija oko njegovog korijena. Obično od stanja korijenova zavisi i koliko će vađenje biti komplikovano.

Kad se vadi zub i šta raditi prije i poslije?

- Advertisement -

Razlog za vađenje zuba može biti ozbiljan karijes, zubna infekcija ili gužva među zubima koja im ne dozvoljava da pravilno izrastu. Ponekad se dešava da pacijenti vade umnjake, upravo zbog impakcije zuba koji pravi problem jer nema prostor za sebe.

Prije vađenja zuba vrlo je važno da kažete stomatologu ako imate prehladu i ako ste imali mučninu ili povraćanje noć prije, a preporučuje se i da ne pušite. Nakon vađenja zuba moguće je da će rana da vas zaboli kad prođe dejstvo anestezije, u tom slučaju stomatolog će preporučiti koji analgetik možete uzeti. Savjetuje se da stavite ledenu vrećicu na obraz sa strane gdje je izvađen zub kako biste smanjili oticanje, a gazu koju je postavio stomatolog na ranu držite tri do četiri sata dok se ne natopi krvlju. Tokom prva 24 sata preporučuje se da odmarate, da ne ispirate usta i ne pušite, te da perete zube kao i obično, ali da izbjegavate mjesto gdje je rana.

foto: Freepik

Cijena vađenja zuba

Podgoričke ordinacije vode iskusni stručnjaci iza kojih je veliki broj lakših ili težih procedura vađenja zuba. Ordinacije su opremljene po najsavremenijim standardima, a sve je posvećeno maksimalnom komforu pacijenta. Zato bi trebalo da ova intervencija bude prilično jednostavna i bezbolna, ali ako ipak imate strah, obavezno to podijelite sa stomatologom kako bi se stručni tim potrudio da boravak u ordinaciji bude što udobniji.

Jednostavno vađenje zuba u Podgorici uglavnom košta od 20 do 40 eura. Komplikovano ili hirurško vađenje zuba se najčešće kreće između 50 i 70 eura, dok vađenje (polu)impaktiranih umnjaka može koštati između 100 i 150 eura.

Najbolje ordinacije u Podgorici

Podgorica se može pohvaliti velikim brojem stomatoloških ordinacija koje pružaju najkvalitetniju uslugu. Ako još niste odlučili kome da se obratite za pomoć, evo ordinacija koje preporučujemo:

Stefanija Dental
Family Dent
Stomatološka ordinacija Filimanović
Dr Mićović
Dr Mrdak
Dent-Es
Happy Dent
Dr Barović
Dentis Nera
Daković
Dentalex
Sotir Dental Centar
D-Dent

Dr Šobić
Lars Dent
Extradent
Ars Medica
Đurković
Dr Rašović
Ranka Dent
Lopičić
Dr Ražnatović
Dr Mrdović
Redžepagić
Dentix
Ortho Line
Mićunović Medical
Apolonia Plus
Mill Dent
OSA Dijana

Ako vas zanima kakve su prosječne cijene stomatoloških usluga u Podgorici, portal Stomatologija.me je ranije to istraživao, a rezultate možete pročitati ovdje. Ranije smo pisali i o cijenama bezmetalnih krunica u glavnom gradu Crne Gore.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -