fbpx
NaslovnaObavještenjaPodrška za doktora iz Novog Sada, koji ima koronavirus, stigla i od...

Podrška za doktora iz Novog Sada, koji ima koronavirus, stigla i od Stomatološke komore Srbije

- Advertisement -

Informacija koju je juče saopštio doktor Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo Vojvodine, da je stomatolog iz Novog Sada, sa simptomima koronavirusa liječio pacijente, izazvala je mnogo bure.

Pomenuti stomatolog se, nažalost, nalazi na respiratorima na Infektivnoj klinici KC Vojvodine i u teškom je stanju. Dok ga jedni osuđuju za taj potez, sa druge strane su u njegovu odbranu stale kolege stomatolozi i Stomatološka komora Srbije.

Foto: informer.rs
Dr Zoran Gojković (Foto: informer.rs)

„Obavještavamo Vas da je Stomatološka komora Srbije neposredno po saznanju da je naš kolega, stomatolog iz Novog Sada zaražen virusom COVID -19, preduzela mjere u cilju razjašnjavanja cjelokupne situacije sa kojom se povodom ovog događaja, opravdano zabrinuti, suočavaju stomatolozi i njihovi pacijenti. Stomatološka komora Srbije ima obavezu da štiti profesionalni integritet svih svojih članove i zahtijeva da se mediji uzdrže senzacijonalističkog izvještavanja, povodom slučaja kolege koji je obavljao svoj posao pružajući pomoć pacijentima i postupao u skladu sa preporukama, što je njegova ljekarska dužnost, a dok se ne utvrde sve činjenice vezane za ovaj slučaj“, piše u saopštenju SK Srbije.

S tim u vezi, poslat je zahtjev Ministarstvu zdravlja RS, da što prije ispita okolonosti u vezi sa ovim događajem da bi javnost mogla da bude adekvatno informisana.
„Zahvaljujemo se i pridružujemo kolegama koje pružaju svesrdnu podršku oboljelom članu naše komore i njegovoj porodici“, kaže se na kraju saopštenja.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -