NaslovnaObavještenjaGojković blatio mrtvog stomatologa, Vučić ga odlikovao

Gojković blatio mrtvog stomatologa, Vučić ga odlikovao

- Advertisement -

Aleksandar Vučić je Zlatnom medaljom za zasluge posthumno odlikovao novosadskog stomatologa Stanislava Ostojića, koji je preminuo nakon što je pet dana bezuspješno tražio ljekarsku pomoć u Kliničkom centru Vojvodine!

dr Stanislav Ostojić (Foto: nova.rs)

U pitanju je isti čovjek, otac troje djece, protiv kog je Vučićev pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković optužio da je “namjerno” zaražavao svoje pacijente iako je “znao da je zaražen” i najavio da će “lično” protiv njega da podigne krivičnu prijavu zbog nepoštovanja mjera.

Koliko je licemeran i neiskren gest odlikovanja pokojnog stomatologa vidi se i u zvaničnom obrazloženju na predsjedničkom sajtu, gdje se navodi da se zlatna medalja za zasluge dodeljuje “dr Stanislavu Ostojiću – Klinički centar Vojvodine”, mada istoimeni nikada nije bio zaposlen u ovoj ustanovi.

Zoran Gojković
Zoran Gojković (insajder.net)

U njoj je, nakon višednevnih bezuspješnih pokušaja i molbi da ga hospitalizuju dok je još mogao samostalno da diše, na kraju i preminuo, svega par dana nakon prijema. Ostojić se, inače hronično oboleo i od sarkoidoze, borio za život još od 21. marta, od kada se nalazio na respiratoru, ali ljekari nisu više mogli ništa da učine.

U bolnicu je primljen već u vrlo teškom stanju, sa dvostrukom upalom pluća, uprkos tome što je danima pre toga pokušavao da dobije pomoć i da eventualno bude testiran. Prema riječima njegove supruge, i po dokumentaciji koju ona posjeduje, stomatolog je tih dana u više navrata zvao kol centar i postupao tačno onako kako su mu govorili.

Novi Sad (Foto: direktno.rs)

Prvo su ga poslali u privatnu labaratoriju da uradi nalaze krvi, koji su pokazali visok nivo CRP, što je već ukazivalo na infekciju. Zatim su ga, opet privatno, slali i na rentgen pluća, koji je odmah potvrdio dvostruku upalu pluća.

Sa takvim nalazima, stomatolog je, opet po instrukcijama ljekara iz kol centra, sa suprugom u petak, 20. marta, otišao na pregled kod pulmologa.

“Nisu ga ni uveli unutra, već su mu sestre sa vrata samo dodale toplomjer, a potom pozvale ljekarku. I ona je izašla u dvorište i, uprkos tome što je vidjela sve nalaze, kao i rentgenski snimak pluća, rekla je da idemo kući i da pije „tople čajeve i supice“. Već tu noć mu se zdravlje drastično pogoršalo, a od subote uveče je bio na respiratoru”, rekla je za Nova.rs Ostojićeva supruga, ističući da ima zabilježene sve pozive kol centru, kao i nalaze privatnih ordinacija gdje su ih slali.

Klinički centar Vojvodina (Foto: dijagonala.com)

Uprkos svemu tome i svim dokazima da tražio pomoć na vrijeme, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je svega nekoliko dana po njegovoj hopsitalizaciji zatražio pokretanje krivične prijave protiv stomatologa, jer je “svjesno sa simptomima išao u ordinaciju”.

Naknadno, kada mu je “osumnjičeni” preminuo, ostavljajući iza sebe supruga i troje male djece, Gojković je pokušao da opere ruke, tvrdeći da “nije mislio na tog stomatologa”, već “dva koja su bila hospitalizovana”.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -