NaslovnaObavještenjaFDI objavila nove smjernice za tretman pacijenata sa parcijalnom denticijom

FDI objavila nove smjernice za tretman pacijenata sa parcijalnom denticijom

- Advertisement -

Kako stomatologija napreduje, tako napreduje i oralno zdravlje starije populacije. Ljudi sada žive sve duže, što uz relativno dobro oralno zdravlje dovodi do povećanja broja pacijenata sa parcijalnom denticijom. Kao odgovor na to FDI – Svjetska stomatološka federacija je objavila seriju smjernica koje omogućavaju sveobuhvatnost u terapiji kod ove grupe pacijenata.
-Naš rad se fokusira na personalizovan pristup pacijentima sa parcijalnom denticijom. Dobra komunikacija između pacijenta i stomatologa utiče na bolje prihvatanje predložene terapije od strane pacijenta, kao i da pacijent bude zadovoljan sa završnim protetskim radom – izjavila je dr Ketrin Kel (Dr. Kathryn Kell), predsjednica FDI.

dr Rošan Vargese

Personalizovan pristup koji predlaže FDI nalazi se u dva dokumenta. Jedan je pod nazivom Collaborative Care Continuum: The 3Cs Pathway for Partially Dentate Patients, a drugi je Collaborative Care Continuum: Professional Guidelinesi – oni nude savjete stomatolozima kako da postupaju sa pacijentima sa parcijalnom denticijom. Ova nova inicijativa FDI je podržana od strane kompanije GlaxoSmithKline, koja je poznata po tome da podržava nauku i na njoj bazirane inicijative.
-Radujemo se zbog saradnje sa FDI u cilju unapređenja terapije i brige o ovoj specifičnoj grupi pacijenata. Vjerujemo da je najuspješnija terapija zasnovana na sveobuhvatnosti i edukaciji pacijanata. Fokus na dugoročnu brigu o pacijentima treba da postane integrativni dio terapije pacijenata sa parcijalnom denticijom – izjavio je dr Rošan Vargese (Dr. Roshan Varghese), direktor za globalne medicinske odnose za njegu proteza u kompaniji GSK. (Dental Tribune Srbija).

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -