NaslovnaObavještenjaEkipa stomatološke ordinacije zaustavila krvarenje muškarcu kome je prerezana vratna arterija

Ekipa stomatološke ordinacije zaustavila krvarenje muškarcu kome je prerezana vratna arterija

- Advertisement -

Da u svakom zlu ima bar malo sreće, svjedoči i jučerašnja reakcija mladih ljekara i medicinskih sestara. Ovaj događaj svjedoči da je urgentno ukazana prva pomoć najbitnija kada su iznenadne i neočekivane povrede u pitanju.

Naime, u utorak nešto prije 16 sati, na uglu Takovske i Šumatovačke ulice u Kruševcu u po bijela dana dogodio se incident kategorisan kao pokušaj ubistva. Nakon verbalne svađe dvojice muškaraca oko parking mjesta, jedan od njih je potegao nož i drugom muškarcu prerezao vratnu arteriju.

Iako teško povrijeđen , ranjeni muškarac je pomoć potražio u stomatološkoj ordinaciji, gde je tim mladih ljekara uspeo da zbrine povrijeđenog, zaustavi obilno krvarenje i spriječi smrtni ishod.

Prva pomoć ukazana brzo i stručna, sačuvala je jedan ljudski život. Junaci su mladi doktori stomatologije Dejan Arsić i Ivan Rakić i medicinska sestra Jasmina Stojanović.

Specijalista maksiofacijalne i oralne hirurgije doktor Milutin Drenovac, ističe da je srećan što u svom timu ima ovako spretne i stručne mlade ljekare, ali dodaje da je iznenađen i reakcijom povrijeđenog, jer je kod takvih povreda često promijenjana i svijest.

Izvor: rtk.rs

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -